Estat espanyol

La política diplomàtica de gestos buits a favor de la pau, una de les habilitats més cíniques de Pedro Sánchez i Yolanda Díaz, fa aigües per tots els seus flancs. Ja és impossible ocultar el rumb decididament militarista, otanista i submís amb l'estratègia imperialista que té el Govern espanyol del PSOE i Sumar.


Avui, 11 de març, es compleixen 20 anys dels atemptats gihadistes a les estacions d'Atocha, Santa Eugenia i el Pozo del Tío Raimundo a Madrid. Aquell dia onze bombes en quatre trens, van assassinar prop de 200 persones i van causar centenars de ferits. Un fet atroç desencadenat pel suport del Govern d'Aznar a la intervenció imperialista a...


Durant els últims dies ha saltat a la palestra un nou i escandalós episodi de corrupció. En aquesta ocasió, la trama, que ha suposat beneficis multimilionaris pels seus principals actors, apunta directament els assessors i l'entorn polític de l'ex-ministre espanyol de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana José Luis Ábalos.


Des de fa setmanes, milers de tractors tallen carreteres i autovies a tot l’estat espanyol, i de vegades impedeixen l'accés a algunes grans ciutats. Un moviment que ha tornat a treure les banderes d'Espanya a les carreteres onejades per les organitzacions majoritàries dels agricultors, ASAJA, COAG, UPA, però també per noves plataformes...


"Un dels elements d'aquest subsidi, malgrat la seva escassa (i congelada) quantia, és que cotitza de cara a la jubilació. Fins ara estava previst que cotitzés per una base del 125% de la base mínima (avui aquesta quantitat són 1575€) i, després del decret, es cotitzarà pel 100% (avui 1260€; l'SMI en dotze pagues)"


Els primers dies del 2024 han confirmat que el full de ruta del nou govern de Pedro Sánchez difereix enormement de les expectatives creades durant la campanya electoral. La propaganda grandiloqüent que presentava Sánchez com el campió mundial de la lluita contra el feixisme va quedant en entredit cada cop més.


S'esperava, i la decisió ja ha provocat una allau d'atacs i desqualificacions. Després de la sortida del grup parlamentari de Sumar i el seu pas al grup Mixt, Podem fa un pas més i ha proposat Irene Montero com a candidata a les eleccions europees del pròxim mes de juny.


El desafiament de l'extrema dreta és molt seriós. I ens referim a l'extrema dreta perquè seria un sense sentit considerar que el Partit Popular està en una posició diferent. No. El senyor Feijóo només és un ninot manejat per la camarilla ayusista, que és la que posa el to i decideix l'estratègia trumpista en què està embarcada...


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01