Dani Alves, l'ex futbolista brasiler que fa poc menys de tres setmanes va ser condemnat a quatre anys i mig de presó per agressió sexual, quedarà al carrer aquest mateix divendres després de pagar una fiança d'un milió d'euros. Aquesta és la decisió de l'Audiència de Barcelona. La "justícia" capitalista, patriarcal i classista, torna a demostrar-nos que no és igual per a tothom.

Alves va canviar de versió cinc vegades durant el judici, la seva defensa va utilitzar tots els arguments possibles per culpabilitzar la víctima i que quedés absolt, la seva mare va publicar les dades personals de la jove violada, no ha mostrat penediment, no ha demanat perdó. Al contrari. Triomfant va acceptar una sentència ridícula que rebaixava la pena en tenir en consideració el pagament de 150.000 euros a la víctima per "reparació de danys".

Ara, desemborsarà un milió més i quedarà en llibertat. És a dir, que la justícia en aquest país la marca la quantitat de zeros que tinguis en el compte bancari. Un personatge que té un patrimoni (que se sàpiga) de 55 milions d'euros, suculents negocis al Brasil i a l'Estat espanyol, pot agredir i violar, pot convertir la vida de la una jove en un infern, i en surt impune perquè té diners.

Per si ens quedés algun dubte de com funciona el sistema judicial, una part de la fiança de Dani Alves la pagarà Neymar, un altre tòtem del món del futbol que el 2016 va ser declarat culpable d'evasió d'impostos i frau, condemnat a pagar una multa de 188 milions de reals brasilers per la seva activitat delictiva i que, per suposat, també té un bon historial de denúncies per assetjament masclista i comentaris misògins. Multimilionaris donant suport a multimilionaris a deslliurar-se de la presó. Una bona fotografia del caràcter de classe de la justícia.

L'advocada de la víctima no ha pogut ser més contundent en les seves declaracions, paraules que des de Lliures i Combatives subscrivim punt per punt: "Aquesta decisió s'acosta molt a una incursió entre justícia per a rics i justícia per a les persones que tenen una capacitat econòmica normal. Per a ella i per a la resta de la societat, és un sentiment d'impunitat important. [...] Jo com a advocada no trobo cap explicació legal a aquesta decisió".

La judicatura és plena de masclistes i franquistes que volen acabar amb tot el que el moviment feminista hem conquerit als carrers. Que aquesta decisió arribi després d'un 8 de març multitudinari no és casualitat. Volen continuar llençant-nos gerros d'aigua freda perquè ens pensem que no podem canviar les coses, que la justícia patriarcal continuarà sent així sempre, que els jutges manen, que les fiscals són qui decideixen, i que nosaltres estem indefenses i hem d'asseure'ns a esperar, calladetes i sense molestar.

Aquesta és en la justícia en què, per terra, mar i aire, el Govern espanyol ens demana que confiem? Aquestes són les sentències que hem d'aplaudir perquè demostren que les lleis funcionen? Sí, les lleis funcionen, però per als violadors, per als corruptes i per als empresaris. Dani Alves al carrer i Pablo Hasel a la presó. Tants i tants dirigents del PP i del PSOE implicats en trames de corrupció a qui no els toquen ni un pèl, i mares que protegeixen els seus fills dels seus maltractadors, condemnades a la presó.

Aquesta justícia no ens serveix. I no l'acceptem. No acceptem aquesta injustícia, no acceptem que un grapat de jutges i fiscals que puden a franquisme i misogínia tractin de desmoralitzar les milions de dones i homes que seguim lluitant contra la cultura de la violació i les agressions. I no acceptem que ningú, per moltes etiquetes "feministes" que es posi, ja estiguin assegudes al Ministeri d'Igualtat o on sigui, ens digui que cal respectar les decisions judicials.

Si el moviment feminista combatiu ha arribat tan lluny i s'ha convertit en el que és avui és perquè hem assenyalat l'aliança criminal de capitalisme i el patriarcat. I en aquesta batalla continuarem, costi el que costi.

 

CONCENTRACIONS DIVENDRE 22 DE MARÇ
- Barcelona 18h Audiència Provincial (Passeig de Lluís Companys 12-14 • Metro Arc de Triomf)- Tarragona 19h Plaça de la Font (Ajuntament)


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01