Feminisme

Dani Alves, l'ex futbolista brasiler que fa poc menys de tres setmanes va ser condemnat a quatre anys i mig de presó per agressió sexual, quedarà al carrer aquest mateix divendres després de pagar una fiança d'un milió d'euros. Aquesta és la decisió de l'Audiència de Barcelona. La "justícia" capitalista, patriarcal i classista, torna a demostrar-nos que no és igual per a tothom.

Alves va canviar de versió cinc vegades durant el judici, la seva defensa va utilitzar tots els arguments possibles per culpabilitzar la víctima i que quedés absolt, la seva mare va publicar les dades personals de la jove violada, no ha mostrat penediment, no ha demanat perdó. Al contrari. Triomfant va acceptar una sentència ridícula que rebaixava la pena en tenir en consideració el pagament de 150.000 euros a la víctima per "reparació de danys".

Ara, desemborsarà un milió més i quedarà en llibertat. És a dir, que la justícia en aquest país la marca la quantitat de zeros que tinguis en el compte bancari. Un personatge que té un patrimoni (que se sàpiga) de 55 milions d'euros, suculents negocis al Brasil i a l'Estat espanyol, pot agredir i violar, pot convertir la vida de la una jove en un infern, i en surt impune perquè té diners.

Per si ens quedés algun dubte de com funciona el sistema judicial, una part de la fiança de Dani Alves la pagarà Neymar, un altre tòtem del món del futbol que el 2016 va ser declarat culpable d'evasió d'impostos i frau, condemnat a pagar una multa de 188 milions de reals brasilers per la seva activitat delictiva i que, per suposat, també té un bon historial de denúncies per assetjament masclista i comentaris misògins. Multimilionaris donant suport a multimilionaris a deslliurar-se de la presó. Una bona fotografia del caràcter de classe de la justícia.

L'advocada de la víctima no ha pogut ser més contundent en les seves declaracions, paraules que des de Lliures i Combatives subscrivim punt per punt: "Aquesta decisió s'acosta molt a una incursió entre justícia per a rics i justícia per a les persones que tenen una capacitat econòmica normal. Per a ella i per a la resta de la societat, és un sentiment d'impunitat important. [...] Jo com a advocada no trobo cap explicació legal a aquesta decisió".

La judicatura és plena de masclistes i franquistes que volen acabar amb tot el que el moviment feminista hem conquerit als carrers. Que aquesta decisió arribi després d'un 8 de març multitudinari no és casualitat. Volen continuar llençant-nos gerros d'aigua freda perquè ens pensem que no podem canviar les coses, que la justícia patriarcal continuarà sent així sempre, que els jutges manen, que les fiscals són qui decideixen, i que nosaltres estem indefenses i hem d'asseure'ns a esperar, calladetes i sense molestar.

Aquesta és en la justícia en què, per terra, mar i aire, el Govern espanyol ens demana que confiem? Aquestes són les sentències que hem d'aplaudir perquè demostren que les lleis funcionen? Sí, les lleis funcionen, però per als violadors, per als corruptes i per als empresaris. Dani Alves al carrer i Pablo Hasel a la presó. Tants i tants dirigents del PP i del PSOE implicats en trames de corrupció a qui no els toquen ni un pèl, i mares que protegeixen els seus fills dels seus maltractadors, condemnades a la presó.

Aquesta justícia no ens serveix. I no l'acceptem. No acceptem aquesta injustícia, no acceptem que un grapat de jutges i fiscals que puden a franquisme i misogínia tractin de desmoralitzar les milions de dones i homes que seguim lluitant contra la cultura de la violació i les agressions. I no acceptem que ningú, per moltes etiquetes "feministes" que es posi, ja estiguin assegudes al Ministeri d'Igualtat o on sigui, ens digui que cal respectar les decisions judicials.

Si el moviment feminista combatiu ha arribat tan lluny i s'ha convertit en el que és avui és perquè hem assenyalat l'aliança criminal de capitalisme i el patriarcat. I en aquesta batalla continuarem, costi el que costi.

 

CONCENTRACIONS DIVENDRE 22 DE MARÇ
- Barcelona 18h Audiència Provincial (Passeig de Lluís Companys 12-14 • Metro Arc de Triomf)- Tarragona 19h Plaça de la Font (Ajuntament)

Ahir a la tarda, ens vam reunir al carrer Gènova de Madrid per exigir la dimissió d'aquesta responsable de la mort infame de milers d’avis durant la pandèmia, campiona de privatitzar tot el que és públic, destructora en primera persona de la nostra sanitat i educació públiques, i experta a fer rics els membres de la seva família i persones pròximes a través de tripijocs amb els diners de totes i tots: Isabel Díaz Ayuso.

Llegeix més...

Galeria de fotos i vídeos

Semblava impossible, però l'històric dia de la dona treballadora ha tornat a omplir els carrers de tots els territoris de Catalunya i de la resta de l'Estat espanyol en manifestacions multitudinàries, massives, abarrotades de dones, de joves, de treballadors, mostrant una força extraordinària i una ràbia que concentra tot el patiment de la nostra classe. I una vegada més, el caràcter de les marxes, el seu contingut netament anticapitalista evidenciat en la crítica furiosa a la ultradreta negacionista, al genocidi sionista contra el poble palestí, i a aquest feminisme burgès, de postureig, representat per les ministres trànsfobes del Partit Socialista, s'ha sentit amb una força esglaiadora.

Llegeix més...

Galeria de fotos i vídeos

Un 8 de març amb una força impressionant i desbordant. En desenes de ciutats des de Catalunya a Andalusia, des d'Euskal Herria a Madrid, del País Valencià a Astúries, Galiza, Aragó i a la resta de territoris, més de 100.000 joves hem omplert carrers i places, amb les nostres banderes morades, vermelles i moltes pancartes, en les manifestacions convocades pel Sindicat d'Estudiants, Lliures i Combatives i Esquerra Revolucionària. El feminisme de classe i anticapitalista ha mostrat el seu múscul i el suport massiu que ha conquerit entre el jovent.

Llegeix més...

Lliures i Combatives aquest dissabte passat dia 24 de febrer vam celebrar la nostra VI Trobada estatal.

Galeria de fotos | Mira aquí l'acte

Llegeix més...

Ja s'ha fet pública la sentència del judici a Dani Alves. La secció 21 de l'Audiència de Barcelona ha condemnat el futbolista a quatre anys i sis mesos de presó per agredir sexualment una jove de 23 anys als lavabos de la zona VIP de la discoteca Sutton de Barcelona, la matinada del 30 al 31 de desembre de 2022.

Llegeix més...

Prou negar la violència masclista! Feministes contra el genocidi sionista a Gaza

Catalunya: Full · Cartell | País Valencià: Full · Cartell

L'any passat ha tornat a batre rècords en violència masclista. 56 dones assassinades, 7 més que en 2022; un increment del 53,2% de les violacions; una plaga d'agressions sexuals contra nenes i noies molt joves; centenars de denúncies arxivades judicialment i maltractadors al carrer; milers de dones víctimes del tràfic, la prostitució i els ventres de lloguer… Nosaltres posem les mortes i aquí no passa res. 

Llegeix més...

Quan aquest Nadal proppassat es feia públic el nomenament, per part del PSOE, d’Isabel García com a nova directora de l’Institut de les Dones, una onada d’indignació va recórrer el moviment feminista que lluita i conquereix drets.

Llegeix més...

S’ha acabat! Ni una menys!

El 2023 està batent rècords en dades de violència masclista. No som exagerades ni unes histèriques. Només diem la veritat. 52 dones assassinades durant aquest any i 1.237 des del 2003. Les violacions han augmentat un 53,2% i tots els dies apareixen noves notícies als mitjans de comunicació que posen els pèls de punta. Agressions sexuals contra nenes i noies molt joves, ús de la submissió química, denúncies arxivades i maltractadors al carrer… Nosaltres posem les mortes i aquí no passa res. És insuportable.

Llegeix més...

El vomitiu espectacle de l’“assemblea” de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) del 25 d’agost, amb el masclista i agressor sexual Luis Rubiales escopint bilis i calúmnies impunement contra la víctima, ha estat la gota que ha fet vessar el got.

Llegeix més...

Nosaltres no oblidem!

En aquests últims dies moltes i molts ministres del PSOE han fet solemnes declaracions condemnant Rubiales, insistint que el govern central ha actuat amb la màxima celeritat, “avançant amb diligència i pas ferm” com es vanava Miquel Iceta. Però, per a desgràcia d'ells i elles, nosaltres sí que tenim memòria i no som imbècils.

PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01