Feminisme

S’ha acabat! Ni una menys!

El 2023 està batent rècords en dades de violència masclista. No som exagerades ni unes histèriques. Només diem la veritat. 52 dones assassinades durant aquest any i 1.237 des del 2003. Les violacions han augmentat un 53,2% i tots els dies apareixen noves notícies als mitjans de comunicació que posen els pèls de punta. Agressions sexuals contra nenes i noies molt joves, ús de la submissió química, denúncies arxivades i maltractadors al carrer… Nosaltres posem les mortes i aquí no passa res. És insuportable.

Llegeix més...

El vomitiu espectacle de l’“assemblea” de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) del 25 d’agost, amb el masclista i agressor sexual Luis Rubiales escopint bilis i calúmnies impunement contra la víctima, ha estat la gota que ha fet vessar el got.

Llegeix més...

Nosaltres no oblidem!

En aquests últims dies moltes i molts ministres del PSOE han fet solemnes declaracions condemnant Rubiales, insistint que el govern central ha actuat amb la màxima celeritat, “avançant amb diligència i pas ferm” com es vanava Miquel Iceta. Però, per a desgràcia d'ells i elles, nosaltres sí que tenim memòria i no som imbècils.

Llegeix més...

La justificació de la violència masclista més menyspreable que Luis Rubiales va desgranar en el seu discurs davant l'assemblea de la federació espanyola de futbol, ha superat totes les cotes de la infàmia.

Llegeix més...

No n'hi ha prou! Continuem en lluita!

Segons hem pogut conèixer per la premsa, la responsable de seguretat del centre comercial Màgic de Badalona ha estat destituïda per la seva lamentable gestió de les múltiples violacions comeses als lavabos i instal·lacions del centre durant mesos. Un espai que s’ha convertit en una autèntica cova d'impunitat. Aquesta decisió ha estat sens dubte conseqüència de la lluita, però arriba molt tard i queda molt lluny de reparar el mal sofert per les víctimes i els seus familiars.

Llegeix més...

El Partit Popular i Vox ja no s’amaguen ni dissimulen. Vénen a per nosaltres i s'han encarregat de deixar-ho clar a cada declaració televisiva, míting o post a les xarxes socials: guerra contra el col·lectiu LGTBI, contra les dones, contra els migrants.

Llegeix més...

En els últims mesos diverses joves han sofert violacions grupals als banys del Centre Comercial Màgic de Badalona. Però la maquinària institucional ha fracassat en l’auxili que hauria d’haver prestat a les víctimes, quedant totalment desateses les seves necessitats.

Llegeix més...

17M · Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia

Estem al 2023 i l'opressió que patim el col·lectiu LGTBI continua sent insuportable. La violència en totes les seues formes –pallisses, insults, intimidacions i fins i tot assassinats– continua formant part del nostre dia a dia.

Llegeix més...

El 29 d'abril centenars de persones preníem els carrers de Badalona al crit de “No esteu soles”, mostrant el nostre suport a les joves violades al centre comercial Màgic i a les seves famílies. Vam denunciar el menyspreu dels empresaris del Màgic, i també de l'Alcalde de Badalona que, un cop més, demostrà de quin costat està, sabotejant la manifestació amb la Guàrdia Urbana i intentant impedir que acabés davant del Màgic, amb amenaces de multes a les convocants.

Llegeix més...

La manifestació d'avui a Badalona ha marcat un abans i un després en la lluita contra la violència sexual a la ciutat. Centenars de persones hem recorregut els carrers des de la Plaça de la Vila fins al recinte del Centre Comercial Màgic en solidaritat amb les víctimes de les agressions sexuals, contra l'abandonament institucional i per exigir els recursos i l’ajuda necessària per a les joves i les seves famílies.

Llegeix més...

Els sindicats CCOO i IAC-CATAC de l'Ajuntament de Badalona expressem el nostre suport al Comitè de Mares de víctimes de violència sexual a Badalona i fem una crida a la participació en la manifestació del 29 d'abril vinent a les 11.30h a la plaça de la Vila.