Ja fa més de dos anys de l’expedient de regulació d’ocupació a SEAT, pel qual van ser acomiadats 660 treballadors. A principis d’any la direcció de SEAT va comunicar per burofax a 66 treballadors acomiadats que s’havien acollit a l’opció de la reincorporació a la plantilla que ja no serien cridats per reingressar al seu lloc de treball, donant per finalitzat el procés de reincorporacions acordat en el seu dia amb UGT i CCOO, firmants de l’ERO dels 660 acomiadaments. Això es produeix mentre SEAT en aquests dos anys ha fet més de 1.000 noves contractacions.

 

Durant aquests dos llargs anys, la Direcció de SEAT ha anat acumulant sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que han declarat nuls fins a 33 acomiadaments, per vulneració de drets fonamentals i discriminació sindical. Dos d’aquests treballadors han entrat a treballar després que el Tribunal Suprem desestimés el recurs presentant per SEAT, però es troben ja amb problemes perquè no els han destinat al mateix tipus de lloc de treball que el que ocupaven anteriorment.

 

El passat 6 de febrer es va fer una primera aturada a la planta de Martorell, convocada per CGT, que va tenir un seguiment més destacat entre la plantilla més jove, malgrat la campanya de por portada a terme per delegats d’UGT que van estar repetint per la planta que l’aturada era il·legal i que el s’aconseguiria és que hi hagués “noves llistes” d’acomiadats. Tot i així, l’aturada va aconseguir aturar la producció a algunes seccions.

 

D’altra banda, el dissabte passat, un dels tres acomiadats en vaga de fam indefinida, un treballador de més de 60 anys que ja és el tercer cop que l’acomiaden de SEAT, va haver de deixar aquesta mesura de pressió quan s’acomplia el 12è dia de vaga de fam pels riscos greus per a la seva salut als que s’exposava. Els acomiadats en vaga de fam indefinida van prendre aquesta mesura de pressió per denunciar la discriminació amb la que està actuant la direcció de SEAT i l’incompliment per part de SEAT, no només de l’acord que recollia l’opció de la reincorporació, sinó fins i tot les sentències d’acomiadament nul.

 

El moviment de solidaritat amb els acomiadats de SEAT s’ha revitalitzat i s’estan preparant noves accions de protesta. CGT ha convocat dos hores d’aturada per torn per al proper 20 de febrer. El dia anterior, en el canvi de torn del migdia, hi haurà una concentració de delegats, treballadors i estudiants a la porta d’accés a la planta de Martorell per exigir la readmissió immediata dels acomiadats.

 

Envieu resolucions de protesta a:

 

Sra. Mar Serna Calvo

 

Consellera de Treball

 

GENERALITAT DE CATALUNYA

 

Des de (la secció sindical / sindicat / Comitè d’Empresa de… ) mostrem el nostre més ferm suport als treballadors acomiadats de SEAT que estan lluitant per la readmissió a l’empresa.

 

Aquesta situació incideix de manera important en la seva responsabilitat, per les següents raons:

 

1)     Vostè mateixa va autoritzar els acomiadaments de l’any 2005.

2)     L’empresa la va enganyar, perquè al llarg de l’any següent va contractar a un nombre de treballadors nous superior al dels acomiadats.

 

Exigim el respecte dels drets dels treballadors i li demanem que intervingui en aquesta situació i obligui a l’empresa a la readmissió immediata dels 66 treballadors que encara no s’han reincorporat, en compliment del Pla Social de 2005.

 

Atentament,

 

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 còpia del missatge als vaguistes de fam:

 

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01