Legalitzar l'explotació sexual i la tracta no és defensar els drets de les prostitutes!

Fa uns dies, coneixíem la notícia que el Tribunal Suprem validava els estatuts del denominat “sindicat” de prostitutes OTRAS, al·legant que "les persones que desenvolupen treballs sexuals tenen dret a sindicar-se”. Aquesta sentència suposa, en la pràctica, la legalització de la prostitució com un treball més, i comporta que el lobby proxeneta passi a ser considerat com una patronal i que els seus negocis criminals passin a ser reconeguts com a activitat empresarial lícita. Tot això sota justificació de defensar els drets de les dones víctimes de la prostitució.

És un altre atac més als drets de les dones per part d'un aparell judicial plagat de masclistes i franquistes. D'una justícia patriarcal que mai s'ha preocupat pels drets de les dones com hem viscut tantes vegades, quan fa només una setmana es confirmava la sentència de presó a Juana Rivas, o quan la Manada de Manresa segueix en llibertat.

Però a més aquesta sentència del TS, estableix les bases perquè altres Tribunals Autonòmics o Provincials puguin fer passes endavant amb la legalització de la prostitució utilitzant tot tipus de maniobres legislatives o jurídiques.

Per això l'Estat Espanyol és un dels feus de la prostitució a Europa, i el tercer país on més es consumeix del món. Un negoci que mou 18.000 milions d'euros l'any, i que suposa un 0,35% del PIB espanyol. Aquesta és la veritable raó per la qual el TS avala la legalització d’OTRAS, que lluny de ser un sindicat per a defensar els drets de les prostitutes, com intenten vendre'ns, és en realitat una plataforma perquè els proxenetes puguin continuar venent i explotant sexualment dones pobres.

Per l'abolició de la prostitució

La situació de precarietat extrema que sofreixen les dones prostituïdes s'ha vist acrescuda per la pandèmia, veient-se obligades moltes vegades a confinar-se amb els seus puters perquè no tenien una altra alternativa. Quina dona escull lliurement enfrontar-se a aquesta violència per decisió pròpia? Cap. El millor exemple és que el 90% afirma que si pogués optar per un altre mitjà per a aconseguir diners, deixaria la prostitució.

La prostitució està completament lligada a la misèria que ens ofereix aquest sistema a les dones més pobres per a sobreviure. De fet la majoria d'aquestes dones estan a l'espera del IMV o qualsevol altra ajuda que els pugui donar un respir en l'agonia que suposa enfrontar-se diàriament a aquesta violència sexual.

La legalització de la prostitució només beneficia els i les proxenetes, no a aquestes dones. Ho veiem a Holanda, on després de la legalització de la prostitució, la tracta ha augmentat, calculant-se que entre un 50% i un 90% de les prostitutes són víctimes de tràfic, de les quals la gran majoria són immigrants sense recursos econòmics.

És clar que, sota el sistema capitalista, no hi ha sortida per a les dones que sofreixen aquesta violència i són víctimes del tràfic. Defensar la legalització de la prostitució o els “sindicats de prostitutes” és defensar la mercantilització de les dones sota la violència extrema que comporta. L'única manera de lluitar pels drets de les prostitutes és abolir la prostitució. És garantir un subsidi indefinit de d’atur fins a trobar un lloc de treball, accés a la sanitat i educació públiques, a un habitatge digne. És també lluitar per la persecució, el càstig exemplar i l'expropiació del patrimoni dels proxenetes per a posar-lo al servei de les víctimes i les seves famílies. El combat contra la barbàrie i l'opressió que generen els negocis i la megaindústria de l'esclavitud sexual.

Per a això és necessari que continuem organitzant-nos i mobilitzant-nos en defensa dels nostres drets, denunciant aquest sistema que ens condemna a una vida de misèria i opressió. La nostra única alternativa és lluitar per transformar la societat per a poder viure lliurement les nostres vides.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01