Finalment la jornada ha conclòs amb una manifestació massiva i combativa on, entre d’altres, han intervingut els treballadors de la TV3, en lluita davant l’eliminació del seu conveni col·lectiu, i la intenció de la Generalitat de rebaixar el salari dels treballadors en un 20%, i privatitzar tant TV3 com Catalunya Ràdio en benefici del grup de comunicació privat Godó, propietari de La Vanguàrdia. Dos companys del comitè d'empresa, de CCOO i CGT, s'han dirigit als estudiants plantejant que la lluita dels estudiants i la lluita dels treballadors és la mateixa. D'altra banda, també han intervingut els companys d'USTEC , principal sindicat del professorat de Catalunya. Els companys s'han referit al recentment aprovat Decret de Plantilles, un exemple clar de la sintonia del Govern CiU amb el Govern del PP, i que suposarà la degradació de les condicions laborals del professorat i convertir els directors en caps de personal.

La manifestació ha transcorregut en un ambient combatiu, i sense que es produís cap incident. Borja Latorre, secretari general del Sindicat d'Estudiants, s'ha dirigit als milers de manifestants congregats a la plaça de Sant Jaume, denunciant l'intent de criminalització de la vaga estudiantil per part del Govern del PP i els mitjans de comunicació de la dreta, igual que van fer el passat 22 de març per ocultar el gran èxit de les marxes per la dignitat, amb dos milions de persones als carrers de Madrid.

Finalment s'ha plantejat que això no és el final de res, i que la lluita continua fins derrotar el PP, CiU i les seves retallades. I per això s'ha realitzat una crida a les organitzacions del professorat, USTEC, CCOO, UGT i CGT, així com a les organitzacions de pares i mares, FAPAC i FAPAES, per continuar la lluita amb una nova vaga general de tota la comunitat educativa, de 72 hores, per tal de tombar al ministre Wert. Per acabar s'ha realitzat una crida a l'afiliació, acudint desenes d'estudiants per deixar les seves dades i sol·licitar la seva afiliació al Sindicat d'Estudiants.

 


Abaix els Govern de les retallades
Fora el PP i CiU
Sí es pot!!


Nova data del sorteig: 21 de novembre

se-rifa.png

 

Degut a la crisi del coronavirus aplacem el sorteig de la nostra rifa al dissabte 21 de novembre.

Escriu-nos i compra la teva papereta per a donar suport a la nostra lluita!

PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01