El Partit Popular i el seu ministre d’Educació, José Ignacio Wert, no han parat en els seus atacs a la universitat i l’ensenyament públic: les retallades, la pujada brutal de les taxes, la reducció de les beques, la contrareforma franquista de l’educació (LOMCE), l’acomiadament de 50.000 professors... tot això forma part de la primera part de l’ofensiva que pretén acabar amb l’educació pública i que ens ha fet sortir al carrer repetidament en els dos últims cursos. Però des de la històrica mobilització del 24 d’octubre, que va treure al carrer a més de dos milions d’estudiants, professors, pares i mares al carrer, les agressions no s’han aturat.

Hem patit una retallada del 40% de les ajudes a llibres de text mentre el ministre garanteix un multimilionari negoci a les grans editorials amb el canvi dels llibres de text de 180 assignatures, que pagaran les nostres famílies en un moment en què som durament colpejats per la crisi. El ministre Wert ha retallat en 16 milions d’euros les beques Erasmus, al mateix temps que ja són milers d’estudiants els que denuncien no haver rebut l’import de les beques concedides pel ministeri. En altres casos, s’arriba fins i tot a rebre la denegació d’aquestes beques malgrat complir tots els requisits exigits pel ministeri. En definitiva: l’ofensiva de la dreta continua i la situació per als estudiants que procedim de famílies treballadores resulta cada cop més insostenible. No podem acceptar que ens prenguin el dret d’estudiar, el dret a un ensenyament públic gratuït i de qualitat! No podem acceptar el seu pla d’elititzar l’ensenyament i convertir-lo en un privilegi a l’abast només dels rics!

Tenim la força per a vèncer!

Hem demostrat al carrer que la Marea Groga (Marea Verda a d’altres zones de l’estat) té el suport i la simpatia de la majoria de la societat i que també tenim força per a parar-los els peus, al Partit Popular, per a derrotar aquests atacs i fer que dimiteixi el ministre d’Educació més lamentable i impresentable de la història. Com ja han demostrat per la via de la lluita, contundent i massiva, els escombriaires a Madrid, els veïns de Gamonal o la Marea Blanca de Madrid en defensa de la sanitat pública, el clam de ‘Sí, es pot!’ és molt més que una consigna: és una realitat que es pot tocar. Quan s’organitzen mobilitzacions serioses i contundents, el Partit Popular es veu obligat a retrocedir. Aquesta és la idea que des del SE hem defensat de manera incansable al carrer durant tot aquest temps i és el camí que, en la nostra opinió, ha de seguir la Marea Groga.

Per tot això, convoquem una nova vaga general estudiantil de 48 hores per als propers 26 i 27 de març. Fem una crida a tots els estudiants de secundària i d’universitat a sortir de nou a la lluita massiva, a la vaga més contundent, a omplir el carrer contra els que ens volen negar el dret a estudiar. Fem una crida a totes les organitzacions i col·lectius juvenils d’esquerres a la unitat d’acció, a anar tots junts contra el PP i el seu ministre.

També fem una crida a tots els pares i professors, que ens han donat suport i escalf durant tots aquests mesos, a totes les assemblees de la Marea Groga (i de la Marea Verda) que s’han constituït a centenars de ciutats i pobles, a participar activament en aquesta convocatòria, a què ens ajudin a organitzar milers d’assemblees als centres d’estudi i a participar a les manifestacions que el 27 de març recorreran els carrers de tot l’estat.

També hem de dir que el gran suport que hem rebut per part dels nostres pares i professors no es correspon amb l’actitud dels dirigents de les seves organitzacions (CCOO, UGT, STEs i CEAPA). Des de la vaga general educativa del 24 d’octubre, una mobilització històrica, han passat quatre mesos, i malgrat les crides repetides que els hem fet des del Sindicat d’Estudiants per què convoquem de nou a la lluita, malgrat les moltes reunions que hem fet amb ells en el marc de la Plataforma Estatal en defensa de l’Ensenyament Públic, la seva resposta ha estat sempre la negativa més contundent a la mobilització i la vaga. Aquesta actitud és un greu error, i no representa el sentir majoritari dels professors, de les mares i pares, i de les assemblees de les Marees! Demanem a aquests dirigents que abandonin la seva actitud de boicot a la lluita i responguin al sentiment veritable de mares i pares, professors i estudiants, que segueixen, com des del primer moment, en peu de guerra contra la destrucció de l’educació pública. Els fem una crida a què no busquin més excuses i s’uneixin als estudiants en la lluita del 26 i 27 de març.

Hi ha més motius que mai. Visca la Marea Groga i la Marea Verda! Visca la lluita de la comunitat educativa!

Vaga general d’estudiants 26 i 27 de març!

Tots a les manifestacions!

Sí es pot!

Volem les nostres beques ja!

El fill de l’obrer a la universitat!

Per la gratuïtat total de l’ensenyament públic. Gratuïtat de les matrícules, llibres de text i transport per als estudiants de famílies treballadores.

Per la readmissió immediata dels 50.000 professors acomiadats pel PP

Retirada immediata de la contrareforma franquista de l’educació – LOMCE

Wert dimissió!