La cop que s’ha emportat el PP i el PSOE en les eleccions europees del 25 de maig, unit a l'importantíssim increment del vot a Esquerra Unida i la irrupció de Podem han encès totes les llums d'alarma de la classe dominant. Sap que en la properes eleccions generals la dreta i la socialdemocràcia seran durament castigats i Esquerra Unida i Podem poden obtenir uns molt bons resultats i fins i tot guanyar les eleccions. En tot cas, la burgesia no té cap garantia que els parlamentaris del PP i del PSOE sumin majoria absoluta en la propera legislatura, per la qual cosa han decidit precipitar l'intent de rentat de cara de la monarquia i el nomenament de Felipe com a nou rei.

La intensa mobilització social dels últims anys, des del15-M, el sorgiment de la PAH, la Marea Verda, la Marea Blanca, la marxa minera, la lluita del barri de Gamonal, les vagues generals, les vagues obreres de gran impacte amb la de la recollida d'escombraries viàries, Panrico o Coca Cola, les marxes de la dignitat del 22-M, la lluita estudiantil i un llarg etcètera, han estat clau per crear, sostenir i alimentar un clima polític favorable entre amplis sectors de la joventut, de la classe obrera i fins i tot de les capes mitges empobrides per la crisi, cap a les opcions d'esquerres compromeses amb la lluita en les passada eleccions. El cop que s'ha portat el PP, la dimissió de Rubalcaba i la profunda crisi en la qual s'ha sumit el PSOE i ara la caiguda del rei Juan Carlos són enterament productes de la mobilització social.

No podem permetre el rentat de cara de la monarquia i no acceptem que Felipe VI, al que ningú ha votat sigui el Cap de l'Estat. És fonamental que IU, Podem, totes les organitzacions de l'esquerra que lluiten  i tots els activistes dels sindicats de classe impulsem un moviment de masses per exigir:

· Abolició de la monarquia! Convocatòria d'un referèndum democràtic per acabar amb aquesta institució reaccionària heretada del franquisme.

· Ni retallades ni reculades dels nostres drets democràtics.

· Eleccions ja! Per un govern d'esquerres per portar endavant una autèntica política socialista i revolucionària a favor de la majoria.

· Organitzar una vaga general per aconseguir aquests objectius. Les direccions de CCOO i UGT no poden mirar cap a un altre costat. És l'hora de lluitar.

· Per una República Socialista!

 

- Sí es pot!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01