Diversos

Recolza les idees del marxisme! Per 30 euros l’any accediràs a un 30% de descompte en tots els llibres del nostre catàleg

Durant anys tota la maquinària de propaganda ideològica de la burgesia s'ha posat al servei d'una ferotge campanya contra les idees del marxisme i del socialisme. Recolzant-se en el col•lapse de la URSS i l'estalinisme, els defensors del capital van entonar una suposada marxa triomfal, amb el seu model de lliure empresa, retallades i privatitzacions. Ens parlaven que la "democràcia", el creixement econòmic i la "civilització" contagiarien a tot el planeta en un nou horitzó de pau i prosperitat. Tots els crims del capitalisme van ser ocultats darrere de les bambolines, i no pocs intel•lectuals, entre els quals destacaven alguns amb credencials d’esquerres en la seva joventut, van contribuir entusiastament a aquest nou pensament únic. Fins i tot els líders de l'anomenada "nova esquerra" no van dubtar en enterrar per enèsima vegada el marxisme.

Llegeix més...

Quan vaig decidir escriure aquest llibre (...) m'ho vaig plantejar com una autobiografia política (...) era possible que, després de llegir-lo, molta gent comprengués per què tants d'entre nosaltres no tenim una altra alternativa més que oferir les nostres vides (...) a la causa dels oprimits.

Llegeix més...

El canvi climàtic s'ha convertit en una realitat i en un greu perill per al futur del planeta i de la humanitat. És una conseqüència directa de l'acció de l'home, o millor dit, de la lògica i el funcionament del sistema de producció capitalista. El 2016, el Congrés Internacional de Geologia va determinar que hem entrat en una nova era geològica: l'antropocè1, marcada per l'empremta deixada ja per l'home com a conseqüència del desenvolupament de la societat industrial des de fa poc més de dos segles. Paradoxalment, els avenços científics actuals permetrien començar a frenar el canvi climàtic i garantir un món sostenible ecològicament. Tanmateix, sota el capitalisme, sense planificació democràtica de l'economia i primant l'obtenció del màxim benefici a curt termini de les multinacionals capitalistes, aquesta tasca es converteix en impossible.

Llegeix més...

Un 21 de febrer, fa quaranta-un anys, Malcolm X es dirigia a Audubon Ballroom a Harlem (Nova York) per pronunciar un discurs. Anava a parlar contra la segregació racial als EUA. Faria una crida als seus germans i germanes perquè resistissin i lluitessin contra la "opressió de l'home blanc" quan va ser tirotejat. Més d'una persona dins de la classe dominant nord-americana va respirar alleujada. S'havia perdut una de les veus més fortes contra la injustícia social.

Llegeix més...

Després de dècades de lluita per aconseguir la igualtat real entre homes i dones, la crisi econòmica a nivell internacional torna a situar la dona treballadora com a víctima destacada. La violència masclista, les retallades, l'ofensiva ideològica de la dreta en aliança amb l'Església i els sectors més conservadors, són el pa nostre de cada dia en aquesta societat capitalista en decadència.

Llegeix més...

Pel dret d'autodeterminació i el socialisme!

La CUP ha de trencar amb Mas i Convergència!

 

mani

 

La resolució pactada per Convergència, Esquerra Repúblicana (Junts pel sí) i la CUP plantejant la "desconnexió democràtica amb l'Estat" i iniciar la marxa cap a una declaració unilateral d'independència, ha desfermat la histèria en les files del govern, entre els barons del PSOE i, per descomptat, entre l'aparell de l'Estat i els mitjans de comunicació del règim. Diaris com El País, per no citar a La Razón o ABC, han publicat editorials incendiàries on no estalvien qualificatius: "cop insurreccional a l'Estat", "proposta subversiva", "capitulació davant els admiradors de Kropotkin i Durruti", un llenguatge cridanerament semblat el que utilitzaven els propagandistes del règim franquista. Les apel·lacions tremebundes al "respecte de la llei i els tribunals" i a la "inviolabilitat de la Constitució" fetes des dels poders que violen aquestes mateixes lleis quan es tracta de defensar els interessos dels grans bancs i empreses, és el soroll ensordidor amb el que es escamoteja el debat de fons.

 

Llegeix més...

Milers de manifestants demanem la llibertat d'Arnaldo Otegi i Rafa Diez

 

Otegui portada

 

Més de 18.000 persones (segons el diari GARA) van donar suport a Donosti la manifestació convocada per la plataforma Arnaldo Askatu, Politika Askatu i la iniciativa 'Free Otegi, Free Them All' per exigir la llibertat d'Arnaldo Otegi (Secretari general de Sortu) i Rafa Díez (exsecretari general del sindicat LAB). A la mobilització van participar representants d'EH Bildu, Podem, PSE, ERC, CUP, BNG, LAB, ELA i CCOO i va tenir també el suport de 24 europarlamentaris. Arnaldo Otegi i Rafa Díez van ser detinguts a l'octubre de 2009 a la seu central de LAB al costat de Sonia Jacinto, Miren Zabaleta i Arkaitz Rodríguez (aquests tres últims van quedar lliures la setmana passada i van poder participar en la manifestació de dissabte) dins del cas Bateragune.

 

Llegeix més...

La fi de l'era Kirchner i el començament d'una època turbulenta

 CFK Portada 1

El proper diumenge 25 d'octubre tindran lloc eleccions presidencials a l'Argentina, amb el rerefons d'un llarg període d'estabilitat política que arriba al final i amb l'economia argentina, i del conjunt de l'Amèrica Llatina, severament afectada per la crisi xinesa. Enrere queden les dues legislatures de Cristina Fernández de Kirchner (CFK) amb la seva política de reformes socials i mesures econòmiques que van permetre restablir, aparentment, l'equilibri perdut del capitalisme argentí. En aquesta etapa que comença, enfrontats a les tendències recessives del mercat i les pressions de la burgesia i l'imperialisme, el peronisme d'"esquerres" que durant anys ha gaudit de gran suport popular ha cedit el protagonisme a un candidat, Daniel Scioli, molt més permeable i comprensiu cap als plans d'ajust i retallades socials que li exigeix la classe dominant.

 

Llegeix més...

Un advertiment sobre la destrucció capitalista. Xina a la vora del col·lapse ambiental

 

Ibai Asensio

 

contaminacion china 3 

 

El 28 de setembre la NASA informava d'haver reunit suficients evidències de l'existència d'aigua líquida en Mart. L'endemà, el periòdic britànic The Guardian publicava amb sorna el següent titular: "Pot haver-hi aigua líquida en Mart però, hi ha vida intel·ligent a la Terra?? A continuació, feia un breu però demolidor repàs a l'estat de l'aigua al nostre planeta, on WWF calcula que es malgasta el 60% de l'aigua destinada a regadiu, que al seu torn és al voltant del 70% del conjunt d'aigua dolça aprofitable.

 

Llegeix més...

Podem. Reforma o ruptura amb el sistema?

Mónica Iglesias

 

podemos vista alegresss


A poc més d'un any i mig de la irrupció en l'escena política de Podem, bona part de la il·lusió que va suscitar al seu moment sembla estar quedant-se pel camí. En el terreny electoral, els “decebedors resultats” en les eleccions catalanes del 27S confirmen una acusada tendència a la baixa, que ja es va deixar sentir en les municipals i autonòmiques de maig, amb resultats que, encara que molt bons, estaven allunyats de les expectatives generades i, molt per sota de les enquestes que van arribar a situar a Podem com a segona força política, per davant del PSOE.

Llegeix més...

Per un Front de l'Esquerra contra les retallades i pel dret a l'autodeterminació!


Les eleccions del 27S han posat de manifest la profunditat de la crisi del règim del 78 i la intensitat a què ha arribat a la lluita de classes tant a l'Estat espanyol com a Catalunya. Amb una participació històrica (77,46%), els resultats indiquen tendències aparentment contradictòries però que formen part d'un mateix procés: d'una banda, el retrocés de CiU i ERC, units en la candidatura Junts pel Si, i el creixement de les opcions que vinculen la independència a la lluita contra les retallades i el capitalisme (CUP); l'altra, la divisió del vot dels treballadors en línies nacionals –a favor i contra la independència- i que en aquest últim cas manifesta un corrent de rebuig frontal a la política de Mas i Convergència però de la qual treu benefici fonamentalment Ciutadans.

cup 27s noche electoral

PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01