Una manifestació de sis mil persones sota el lema “El poble valencià contra la corrupció, tolerància zero” va recórrer el centre de València el diumenge 7 de febrer, per a demostrar que la gran majoria de valencians som víctimes i no culpables de la profunda trama de corrupció que ha teixit el Partit Popular, en aquest cas a el País Valencià, durant dècades. Com denuncia el manifest elaborat per a l'ocasió, és “el poble treballador” qui ha patit i segueix patint “les conseqüències de les polítiques d'austeritat, del robatori i de l'espoliació sistemàtica del patrimoni públic”.

Durant dècades hem patit el saqueig directe dels pressupostos públics. Un dels aspectes més escandalosos de la corrupció del PP ha sigut el sobrecost de la instal·lació de barracots i construcció de nous centres docents: mentres deien no tenir recursos per a eliminar barracots, l'empresa pública Ciegsa pagava un 36% més del cost de les obres realitzades; 1.100 milions que eren reemborsats per empresaris amics i càrrecs públics. El responsable de Ciegsa, Máximo Caturla, era al mateix temps responsable de Finances del PP; per tant, el vincle comissions-finançament del partit és evident. Caturla arribà a comprar una seu per a Ciegsa, que mai es va utilitzar, per valor de ¡¡7 milions d’euros!!, i que incloïa  piscina coberta; evidentment, la reforma de la seu va ser adjudicada a empresaris amics...  Hui Ciegsa està en fase de liquidació i amb un deute d'1.700 milions.

A la cita organitzada per 75 associacions i col·lectius va acudir molta més gent del previst, reconvertint-se la concentració en manifestació. Aquesta va acabar enfront de la seu del Tribunal Superior de Justícia, passant pel domicili de Rita Barberá, a qui se li va exigir la seua dimissió com a senadora. Els manifestants es van detenir davant la seua casa al crit de "Rita a Picassent" o "Retorna els diners". A la manifestació van tenir protagonisme els col·lectius més afectats per la política de retallades, privatitzacions i saqueig dels diners públics, com les AMPAs, la plataforma per l'aplicació de la Llei de la Dependència o els treballadors de l'extinta Ràdio Televisió Valenciana.

Aquesta no ha sigut només una explosió d'indignació, sinó també de determinació d'anar fins al final en la lluita contra la corrupció. Les reivindicacions inclouen la devolució de tots els diners, mecanismes de transparència, la investigació del finançament il·legal del PP, la personació de les institucions valencianes com a acusació en els processos judicials, i la revocació de Rita Barberá com a senadora, decisió que depèn de Les Corts Valencianes, hui amb majoria d'esquerres. D'altra banda, es denuncia el paper del poder judicial (que moltes vegades “ha mirat a un altre costat”) i dels “agents corruptors propis de l'actual sistema capitalista”.

Açò no ha de ser més que el principi. La mobilització ha de tenir continuïtat per a impulsar un moviment massiu vinculant totes aquelles justes reivindicacions anti-corrupció amb la retirada de tots els atacs del PP i la millora substancial de les nostres condicions de vida. Tornant al manifest, cal “l'organització i la mobilització (…) per a construir un ampli moviment social que avance cap a una societat i un país més lliure i igualitari”.

Des del Sindicat d’Estudiants cridem tots els joves a participar a aquesta lluita, perquè som junt els treballadors els principals afectats. No podem permetre que ni un sol cèntim dels pressuposts vaja als interessos ni als chanchullos que beneficien a un grapat d’empresaris i de polítics corruptes, els diners generats pel nostre treball i el dels nostres pares ha d’anar a garantir condicions dignes, i entre elles un ensenyament públic de qualitat, sense barracots, sense massificació, sense retallades. El Sindicat d’Estudiants participarà a la manifestació del dissabte, cridant a continuar-la i a crear un moviment massiu.  

Impunitat zero!

Fóra la dreta de totes les institucions!

La mobilització és el camí!

Enllaç al manifest:  http://intersindical.org/noticies_actualitat/article/el_poble_valencia_contra_la_corrupcio_impunitat_zero