Recentment s'ha constituït la Plataforma de Treballadors del Metall de Tarragona, formada per delegats i treballadors de diferents empreses del metall de la província i el motiu de la seva creació és organitzar una campanya de denúncia dels abusos que s'estan cometent en les nostres empreses i centres de treball.

Un grup de companys de la CGT, preocupats per la quantitat d'acomiadaments que hi ha en les empreses de contractes no podíem quedar-nos passius davant aquests atacs i decidim unir les nostres forces creant una plataforma que agrupés a tots els delegats sindicals i treballadors descontents amb la situació. Per a això vam fer una crida a participar a altres companys tant de la CGT com de CCOO i UGT. S'han fet ja quatre assemblees, i en la segona, es va decidir realitzar una octaveta explicant les raons per les quals s'havia de lluitar, i obrir un compte de correu (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots de spam, necessites tenir Javascript activat per a poder veure-la ) per a estar en contactes amb els companys.
Per a la tercera assemblea es van repartir uns 1.500 pamflets en diversos punts de la petroquímica anunciant la reunió, el que va possibilitar unir a més gent a la plataforma. De fet, en la segona assemblea van venir 13 treballadors, i en aquesta vam participar 30 treballadors i delegats de diverses organitzacions sindicals, d'onze empreses diferents de contractes i "de la propietat". Això deixa totalment clar que els atacs que rep la totalitat de la classe obrera són els mateixos, dóna igual que estiguin afiliats a CCOO, UGT, CGT o que no pertanyin a cap central sindical, el que els treballadors veiem és la necessitat d'organitzar-nos per a parar-li els peus a la patronal.

Assemblees participatives

En les assemblees celebrades fins a ara molts companys han criticat la política sindical de les seves direccions, que no veuen que facin res per a defensar els llocs de treball i només accepten "negociar les indemnitzacions". En l'última assemblea també es va parlar de la crisi que cada dia va a pitjor, que molts dels que estan treballant ara, demà potser estaran en atur i que cal fer alguna cosa. Altres temes que es van discutir van ser:
· Organitzar-se per a fer piquets en les portes de les empreses quan acomiadin a gent i estar en contacte a través dels correus electrònics i telèfons per a actuar ràpidament.
· Donar a conèixer la plataforma en els llocs de treball i convidar a altres companys a participin en la plataforma.
· Que els companys delegats de comitès convidin als companys de la plataforma quan facin assemblees en les seves empreses.
· Donar una roda de premsa per a fer una crida més amplia a altres companys i informar de la lluita.
De cada assemblea es fan actes amb data i hora de la pròxima, s’envien a tota la llista de companys que tenen correu i als que no, se’ls envia un sms amb data i hora de l'assemblea.

La crisi que la paguin els capitalistes

En l'última es va parlar també de formar un comitè de la plataforma i un o diversos tresorers amb l'objectiu de reunir diners per als pamflets que es facin. Aquest és un resum de les primeres reunions, que han estat molt positives, i que sorgeixen enfront del buit generat per les direccions sindicals a l'hora de plantejar una lluita seriosa enfront dels acomiadaments i atacs laborals.
Ha d'haver un gir a l'esquerra en les organitzacions polítiques i sindicals, les direccions sindicals majoritàries han de posar-se al costat dels treballadors, donar suport a iniciatives com la de la Plataforma de Treballadors del Metall i mobilitzar tots junts a la classe obrera, als treballadors de totes les empreses, per a frenar tots els atacs.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01