En l'últim període les agressions i amenaces feixistes s'han intensificat de forma important. El 22 de setembre el grup ultradretà autoautoanomenat Falange y Tradición, va reivindicar 25 atacs, l'enviament  d'una bala en un sobre a la txupinera de les festes de Bilbao, les pintades contra el monòlit situat en el cementiri de Tolosa en record de Lasa i Zabala assassinats pels GAL en les que es llegia "Gora Galindo" i "Cerdos comunistas", la col·locació d'artefactes explosius a Tutera i Arguedas, les amenaces de mort a Koldo Pla, conegut membre de l'Associació d'Afusellats de Navarra, o les pintades en el monte de San Cristóbal. La nit del dissabte 18 al 19 d'octubre van tornar a aparèixer pintades de signe feixista en els locals de la Fundació Friedrich Engels i de Ikasle Sindikatua en el / c San Antonio de Gasteiz.

Aquesta noves agressions estan relacionades directament amb la retallada dels drets  democràtics a Euskal Herria, que ha embravit als grups ultradretans.

El 14 d'octubre l'Audiència Provincial de Madrid va condemnar a 26 anys de presó, al feixista i  exmilitar Josué Estébanez per l'assassinat del jove Carlos Palomino l’11 de novembre del 2007. Però  aquesta sentència es deu a les mobilitzacions i a l'enorme indignació i pressió social que hi ha hagut  entorn en aquest cas. No obstant això, la justícia deixa impunes la gran majoria de les agressions feixistes.

Encara que el 22 d'octubre el Parlament Basc es va pronunciar contra els atacs i amenaces de  Falange, fruit del gran rebuig social que desperten, aquests grups feixistes no frenaran la seva activitat  perquè es facin unes quantes declaracions parlamentàries.

La defensa contra les agressions feixistes passa per l'organització de respostes col·lectives pel conjunt de les organitzacions socials i polítiques d'esquerres. L'avantatge amb la qual conten habitualment els grups feixistes és el silenci i la impunitat que acompanya les seves actuacions..

L'activitat de tots aquests grups s'està incrementant en tota Europa en paral·lel a la crisi del capitalisme amb un increment molt abrupte de l'atur, la pobresa i les desigualtats socials. Encara que la classe treballadora és avui mil vegades més forta que en els anys 30 i aquests grupúsculs no puguin arribar a la rellevància del passat, no per això deixen de ser perillosos per a la classe treballadora i les seves organitzacions.

El seu objectiu és crear por i dividir als treballadors i als joves i afeblir així la seva capacitat de resposta social. Aquests grups no podrien actuar si no tinguessin l'empara, quan no el suport directe, de sectors de l'aparell de l'Estat, dintre de la justícia i la policia, així com de sectors del capital, com demostra que ni la policia ni la justícia actuen de la mateixa forma amb les diferents expressions del que ells consideren violència, sent molt més tolerants amb la que ve de grups d’ultradreta.

Per això, l'única força en la qual hem de confiar per a frenar aquestes agressions i obligar al govern a actuar, desmantellant aquestes bandes, és mitjançant la denúncia, la mobilització i l'organització.

PER LA UNITAT DE LA CLASSE OBRERA I LA JOVENTUT CONTRA LES BANDES FEIXISTES

19 de novembre  concentració a Pza. Correos Ordua: 19,00

ELA, LAB, CCOO, ESK, STEE-EILAS, CGT, HIRU, BOLTXE,  EUSKALHERRIA SOZIALISTA, GAZTE KOMUNISTAK, ASOCIACIÓN DE VECINOS GASTEIZ TXIKI, IKASLE SINDIKATUA, EL MILITANTE, FUNDACIÓN FEDERICO ENGELS, EMAKUME LANGILEAREN DEFENTSAN

 

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01