El 2024 es compleixen cent anys de la mort de V. I. Lenin. Des d'Esquerra Revolucionària i la Fundació F. Engels vam commemorar aquest centenari recuperant la seva vida com a revolucionari internacionalista i teòric del marxisme, com a constructor i dirigent del primer Estat obrer i socialista de la història, posant especial èmfasi als seus últims combats en defensa de la democràcia obrera i contra la degeneració burocràtica del partit bolxevic i la revolució.

Al llarg dels propers mesos dedicarem publicacions específiques de les seves obres, articles i llibres essencials, reeditarem els seus treballs més destacats i organitzarem actes públics per a debatre sobre l'actualitat i fortalesa del seu pensament.

I volem començar aquesta commemoració convidant tots els nostres simpatitzants i militants de l'esquerra perquè adquireixin els tres volums d'Escritos en revolución, una acurada edició que inclou els articles, tesis, manifestos i treballs teòrics que el líder bolxevic va elaborar el 1917.

Aquest tresor del pensament leninista és poc conegut i de difícil accés. Tant per als militants comunistes més veterans i experimentats, com per als joves revolucionaris que s'estan acostant a les idees de Lenin, la lectura cronològica d'aquests materials obrirà noves perspectives, proporcionarà un quadre real, i de primera mà, sobre els seus esforços per reorientar el programa i l'estratègia del partit bolxevic, la seva lluita intransigent contra les polítiques frontpopulistes de col·laboració de classe, per defensar l'internacionalisme proletari genuí i la seva determinació per assegurar el triomf de la revolució socialista.

Llegir el Lenin de 1917, recuperar el seu pensament original lliure de les posteriors deformacions de l'estalinisme, ens regala una escola formidable de tàctica i estratègia revolucionària, imprescindible per afrontar les lluites presents i futures.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01