Els desenvolupaments teòrics i l’activitat pràctica de V.I. Lenin en el terreny de la qüestió nacional foren decisius per a la victòria de la revolució socialista del 1917 a Rússia, derrocant l’Imperi tsarista, que era conegut com “la presó dels pobles”. Lenin defensava la lluita per les reivindicacions democràtiques, incloent el dret de les nacions a l’autodeterminació, donant-li un contingut revolucionari, portant les masses a la confrontació amb els capitalistes. La postura de Lenin respecte al dret d’autodeterminació perseguia la unitat de la classe treballadora i combatre la influència demagògica de la burgesia, rebutjant la repressió de la burgesia de la nació opressora i també l’afany de privilegis de la burgesia de la nació oprimida.

La publicació que presentem des de la FUNDACIÓ F. ENGELS consta de dos escrits: El dret de les nacions a l'autodeterminació (febrer-maig del 1914) i La revolució socialista i el dret de les nacions a l'autodeterminació (tesis) (febrer del 1916). Es tracta d’una edició inèdita en llengua catalana, profundament treballada, amb nombroses notes a peu de pàgina explicatives, així com un glossari de noms propis i ressenyes biogràfiques.

Rescatem el pensament de Lenin per a extreure totes les lliçons per a la lluita actual. Milions de joves i treballadors i treballadores a Catalunya ens hem aixecat contra l’opressió de l’Estat espanyol, per l’autodeterminació i la república catalana. L’experiència de tots aquests anys mostra que per acabar amb el règim del 78 i l’opressió nacional cal unir la lluita per l’autodeterminació amb la lluita per l’alliberament social i contra el capitalisme. Necessitem construir una direcció comunista per al moviment d’alliberament nacional.

142 pàgs. | PVP = 15€

Pots llegir i comprar el llibre aquí.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01