Qüestió nacional

“Mentre depengui del poder militar dels Estats imperialistes, la victòria d'un bàndol o un altre només pot significar un nou desmembrament i un vassallatge encara més brutal del poble ucraïnès. El programa d'independència d'Ucraïna a l'època de l'imperialisme està lligat directament i indissolublement al programa de la revolució proletària”.

Llegeix més...

Compra aquí el llibre

James Connolly va ser un dels dirigents de l’onada revolucionària que va sacsejar Irlanda a principis del segle XX i que desembocà en la insurrecció de Pasqua de 1916. Connolly unia la llibertat nacional d’Irlanda amb la lluita dels treballadors i la lluita pel socialisme. Segons ell, “la causa obrera és la causa d’Irlanda, i la causa d’Irlanda és la causa obrera. No es poden separar”.

Llegeix més...

El 10 d'Abril del 2018 es va complir el vintè aniversari de la signatura dels Acords del Divendres Sant a Belfast, que van posar formalment fi a una etapa de la història d'Irlanda del Nord coneguda com "Els problemes", un eufemisme per a referir-se a les dècades de conflicte sectari i enfrontament armat que van assolar Irlanda del Nord des dels anys 70.

Llegeix més...

La conferència anual del Congrés dels Sindicats d’Escòcia va recolzar unànimement una moció del Consell de Comerç de Glasgow en defensa del dret del poble de Catalunya a l’autodeterminació.

Llegeix més...

Pel dret d’autodeterminació, per una Catalunya socialista

Contra la repressió de l’Estat i les retallades de Rajoy i Puigdemont: mobilització de la classe treballadora i la joventut!

El govern del PP, la burgesia espanyola i l’aparell de l’Estat han llançat una campanya repressiva sense precedents per a impedir la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre, inclosa l’amenaça d’aplicar l’article 155 de la Constitució i suspendre l’autonomia catalana. Tot val contra el dret del poble de Catalunya a decidir democràticament quines relacions volem mantenir amb l’Estat espanyol, inclòs el dret legítim a la independència.

Llegeix més...

El 9 de juny Carles Puigdemont, president de la Generalitat, anunciava la convocatòria per al proper 1 d'Octubre de un referèndum en què s'haurà de respondre a la següent pregunta "Vol que Catalunya sigui un estat independent en forma de República?".

Llegeix més...

Theresa May i els odiats tories van sofrir una completa humiliació en les passades eleccions generals. Mai les va convocar buscant enfortir el seu mandat i va tornar arrossegant al número 10 de Downing Street sense majoria i perdent 19 diputats. El seu govern es recolzarà en els unionistes Democràtics, l'organització reaccionària i pro-austeritat d'Irlanda del Nord. May ha descrit el DUP com "els seus amics". Però és un partit que s'oposa a la igualtat de drets de les dones. En realitat, serà un govern esquinçat per la crisi, les divisions i acabarà caient. "Fort i estable" no serà la descripció amb la qual se li recordarà, "baldat" serà una descripció més adequada. El partit de May probablement també es dividirà per la qüestió del Brexit i aquesta divisió pot trencar-los a trossos.

Llegeix més...

El PP i la burgesia espanyola han intensificat la seva ofensiva contra la intenció de la Generalitat de convocar aquest any un referèndum sobre la independència de Catalunya. Més enllà de les intencions reals de Puigdemont, el que està clar és que Rajoy i el PP -amb el suport per Ciutadans, una bona part de la direcció del PSOE i l'esquadra mediàtica habitualment pretenen presentar el dret democràtic del poble de Catalunya

Llegeix més...

Pel dret d'autodeterminació. Per una Euskal Herria Socialista!

El 8 d'abril, gairebé cinc anys després de diversos intents de desarmament infructuosos boicotejats per l'acció policial, ETA s'ha desarmat completa i definitivament. L'esdeveniment, que marca el final de 50 anys d'activitat armada, va tenir l'arrop de milers de persones a Baiona que van exigir al govern del PP l'acostament dels presos d'ETA a les presons d'Euskal Herria, l'alliberament dels quals estan greument malalts i la necessària desmilitarització d’Hego Euskal Herria, el territori europeu amb més presència de forces policials.

Llegeix més...

Per l'autodeterminació, per una Catalunya socialista!

 Després d'inhabilitar per un període de dos anys a l'ex president de la Generalitat, Artur Mas, i a les exconselleres Ortega i Rigau, la dreta espanyolista del PP continua la seva escalada repressiva contra els dirigents que van promoure la consulta no vinculant del 9 de novembre de 2014. El passat 22 de març, Francesc Homs, portaveu del PDCat (antiga Convergència) al Congrés dels Diputats, era condemnat a un any i un mes d'inhabilitació i 30.000 euros de multa. Aquestes inhabilitacions van acompanyades de la querella penal contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell (ERC), i amenaces contra altres dirigents si la proposta de realitzar un nou referèndum sobre la independència de Catalunya aquest any seguís endavant.

Llegeix més...

La lluita al carrer és el camí!

Ja han passat més de 100 dies del Govern de coalició PNV-PSE, i un Urkullu inflat com un titot ha presentat els pressupostos al parlament basc i les línies estratègiques per a la pròxima legislatura. Quin és el denominador comú de la seua política? L’aplicació de més retalls, més mesures anti-obreres i la completa renúncia al dret d’autodeterminació.

PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01