La conferència anual del Congrés dels Sindicats d’Escòcia va recolzar unànimement una moció del Consell de Comerç de Glasgow en defensa del dret del poble de Catalunya a l’autodeterminació.

La moció acordada a la STUC va demanar "l’alliberament immediat i l’absolució de tots els presos polítics".

També va condemnar al govern escocès liderat pel SNP i al Partit Laborista pel seu "silenci ensordidor", mentre que "l'Estat espanyol continua aplicant mesures repressives a Catalunya".

Va destacar que "els treballadors han estat centrals per a resistir la violència i la repressió de l'Estat espanyol, que culminen amb vagues generals el 3 d'Octubre i el 8 de Novembre del 2017"

Segons la moció, Jim McFarlane, membre d'Unison NEC, també membre del Partit Socialista Escocès, va comentar: "El nostre dret i obligació és defensar el dret democràtic de Catalunya a decidir el seu futur tal com ho vam fer al referèndum escocès de 2014".

"La repressió i l’empresonament de polítics escollits democràticament, músics i artistes catalans són una indignació i han de ser condemnats.”

"S’ha de condemnar la violència de l’Estat utilitzada als carrers contra manifestants pacífics.”

Els nostres sindicats germans a Catalunya són les organitzacions democràtiques més grans i potencialment més poderoses i tenen un paper clau en l’establiment d’un programa combatiu i la defensa dels drets democràtics.

Jim va destacar el paper de les vagues generals a Catalunya el 2017 en oposició a la repressió, incloses les dels estudiants, i va afegir: "S’ha d’aplaudir l’acció dels bombers que protegint manifestants pacífics dels atacs policials.

"S’ha d’aplaudir el paper dels professors que defensen els drets lingüístics de Catalunya.

"El règim de la constitució franquista de 1978 no s’hauria d’utilitzar per a suprimir els drets democràtics.

"El silenci d’altres governs occidentals i la UE és escandalós".

Jim McFarlane és també un dels molts sindicalistes d'Escòcia que han signat la moció de solidaritat en suport de la vaga general convocada pel Sindicat d'Estudiants a Catalunya pel 26 d'abril.

En suport de la vaga d'estudiants convocada pel Sindicat d'Estudiants el 26 d'abril

Per la democràcia i la llibertat pel poble i jovent de Catalunya!

Prou amb la repressió franquista! Fora amb l'article 155!

Els sotasignats volem mostrar la nostra solidaritat i suport als joves i als ciutadans de Catalunya víctimes de la repressió del govern del PP i l’aparell estatal.

Exigim la fi de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, el restabliment dels drets democràtics que s’han suprimit a Catalunya i la fi dels processos judicials i la criminalització d’organitzacions que donen suport a la República de Catalunya i la llibertat de tots presos polítics.

La lluita de centenars de milers de treballadors i joves a Catalunya és un exemple i una inspiració. Oferim tot el nostre suport a la vaga general estudiantil convocada pel Sindicat d'Estudiants el 26 d’Abril en defensa de la democràcia per a Catalunya.

Prou repressió franquista! Llibertat presos polítics!

Unison (public sector union)

Jim McFarlane - branch secretary Dundee City Unison and Unison NEC member

Brian Smith - branch secretary Glasgow City Unison Chris Sermanni - convener Glasgow City Unison social work shop stewards

PCS (Public and Commercial Services Union)

Janice Godrich - PCS president, David Semple - Chair PCS Scotland, Fiona McDonald - Vice chair PCS Scotland Committee

CWU (Communication Workers Union - postal workers)

Gary Clark - branch secretary Scotland No 2 branch CWU

EIS (Educational Institute of Scotland - teachers union)

Jim Halfpenny - joint branch secretary West Dunbartonshire EIS

Unite

Jamie Cocozza - branch secretary SC/53 (Glasgow transport branch)


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01