L'última perladel reaccionari Nicolas Sarkozy ha tornat a posar de manifest la decrepitud dela dreta i el sistema capitalista, que és incapaç de donar unes condicionsdignes als treballadors. La burgesia, en el seu habitual mètode, ha afegit mésrestriccions als immigrants que sofreixen ja de per si una situació precària.Les 90 deportacions ja realitzades i les 700 que encara s'esperen tenen comobjectivo desfer-se dels gitanos en el país. Els gitanos que primer s'hanseleccionat han estat aquells que habiten en els campaments i la situació delsquals és especialment dura, però si perpetren el seu atac no es quedaran tansols aquí. En aquests moments de crisi econòmica, després d'haver aprofitat lamà d'obra estrangera durant el boom, aquesta es fa innecessària per alscapitalistes. L'expulsió dels gitanos compleix a més una altra funció,utilitzada moltes altres vegades per la burgesia francesa i de tot el món:l'enfrontament de les diferents ètnies de treballadors.

Per això hananat amb compte d'utilitzar tota la seva propaganda per a associar la imatgedels gitanos amb la de lladres, assegurant que deportaran als quals tinguinantecedents penals. El que s'asseguren de guardar amb més dissimulo enconverses amb els governs de Romania i Bulgària (d'on provenen la majoria delsgitanos que viuen a França) és que el govern de Sarkozy pretén deportar aaquells que no tinguin permís de treball o de residència. No tenir treball opermís de residència ha de ser ara un delicte sota pena de ser deportat.

Davant lescrítiques rebudes per la mesura hi ha hagut resposta del govern. En paraulesdel magnànim Ministre d'Interior: "La gent és detinguda, la seva identitatverificada i li proporcionem diners per a tornar amb avió al seu país d'origen.Que algú m'expliqui quin és el vincle amb les redades de la Segona GuerraMundial". Té tota la raó, ara no es s’envia a la gent a morir en camps deconcentració, això queda molt malament quan es vol pintar el rostre humà delcapital, és millor deixar-los morir fora de les fronteres, donant-los unaalmoina de poc més de tres-cents euros per a netejar la seva consciència ievitant així tota responsabilitat.

La sortida a aquestasituació de reculada en els drets dels immigrants, en la qual també teniml'exemple de la Llei d’Arizona als EEUU i l’atac generalitzat a tota la classeobrera, només pot donar-se amb una resposta en forma de mobilització detreballadors i desocupats, tant nadius com immigrants. Sols així podem parar l'ofensiva.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01