El capitalisme és violència contra les dones!

Desembre del 2022 serà recordat com el mes amb més assassinats masclistes des que van començar els registres oficials el 2003. Un any que acaba amb dos menors i 49 dones assassinades per les seves parelles, exparelles o progenitors.

En gairebé la meitat d'aquests casos constaven denúncies prèvies i en cinc hi havia suposades mesures de protecció que no han evitat els crims. És insuportable. Ens continuen matant i aquí no canvia res. La cosa seria molt diferent si les víctimes, en lloc de dones, fossin bisbes, banquers, polítics o jutges.

Vivim un augment dramàtic de la violència contra nosaltres permès i emparat per un aparell de l'Estat i una judicatura masclista i classista que ens volen demostrar qui mana aquí. L'ofensiva contra la llei del Només Sí és Sí demostra que ens han declarat la guerra. Aquests reaccionaris amb toga, com els dirigents de Vox i del PP, protegeixen violadors amb sentències infames, obliguen a lliurar els nostres fills a maltractadors, agiten contra el dret a l'avortament i disseminen la seva homofòbia i transfòbia sense límit.

El problema és el sistema. 8M Vaga Estudiantil Feminista

Estem fartes que malgrat les lleis i les declaracions del Govern estatal del PSOE-UP, la violència contra les dones no cessi. Pot semblar contradictori que aquesta escalada d'assassinats es produeixi quan s'estan tramitant més lleis feministes que mai. Però no ho és. Per acabar amb el masclisme no n'hi ha prou amb denunciar la seva l'existència o simplement modificar la legislació. Cal anar a l'arrel del problema, l'opressió econòmica, ideològica i de gènere que provoca el capitalisme, i enfrontar-se a l'extrema dreta, a l'Església catòlica i als franquistes que envaeixen les institucions. Lluitar contra la violència masclista passa per mobilitzar els ingents recursos econòmics que existeixen (i que estan a les butxaques dels grans capitalistes, empresaris i proxenetes) i posar-los al servei de les necessitats socials que existeixen i de les més oprimides: les dones de la classe treballadora.

El capitalisme és violència sistèmica contra les dones, contra les treballadores i el jovent. Però no permetrem que aquest sistema ens aixafi.

Lliures i Combatives i el Sindicat d'Estudiants cridem a buidar les aules a la vaga estudiantil feminista d'aquest 8 de març i a omplir els carrers a les manifestacions de les 12h. No donarem ni un pas enrere fins aconseguir que la consigna ni una menys! es faci realitat. La lluita ens fa lliures.

Afilia't i construeix amb nosaltres el feminisme revolucionari!

MANIFESTACIONS

CATALUNYA 12h

Barcelona: Plaça Universitat
Tarragona: Plaça Imperial Tàrraco

PAÍS VALENCIÀ 12h

València: Facultat d'Història (Blasco Ibáñez)
Alacant: Escales del Jorge Juan
Elx: Las Chimeneas
Castelló: Pl. Independència (La Farola)