Vida i obra de 12 feministes revolucionàries

Dimecres 30 de març a les 18h UNIVERSITAT DE VALÈNCIA. Aula FCE-2 Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació (Campus Blasco Ibáñez) | Presenta Coral Latorre

Dijous 31 de març a les 19h CA REVOLTA (Carrer de Santa Teresa, 10) | Presenta Coral Latorre

***

En els darrers anys, milions de dones, joves i treballadores, que des de petites hem patit l'abús i l'explotació, ens hem rebel·lat a tot el món contra el masclisme que perpetra aquest sistema.

Les feministes revolucionàries, que hem gravat l'antifeixisme, l'antiracisme i l'anticapitalisme en la nostra bandera, hem declarat una guerra oberta contra tota mena d'opressió i esclavitud en aquest moment històric. Però no hem estat les primeres en començar aquest camí. Hem recollit el testimoni de totes aquelles revolucionàries valentes i decidides que ens han precedit en aquesta lluita.

El marxisme va obrir foc de manera decidida a favor de l'alliberament de la dona com mai abans havia passat. I aquest moviment ha tingut grans revolucionàries, teòriques i militants, les obres i vides de les quals han estat moltes vegades ocultades, tergiversades o directament eliminades per la classe dominant.

Des de Flora Tristán, socialista que va advocar per l'emancipació de la classe obrera i la dona com un tot inseparable; Elisabeth Dmitrieff i Louise Michel, que se situaren en la barricada de la revolució durant la Comuna de París; sufragistes internacionalistes com Sylvia Pankhurst; sindicalistes abnegades com Eleanor Marx; comunistes com l'alemanya Clara Zetkin i la polonesa Rosa Luxemburg; bolxevics russes com Nadejda Krúpskaia, Aleksandra Kol·lontai, Inessa Armand, Larissa Reisner i Natàlia Sedova, entre moltes altres, que el 1917 van començar l'edificació d'una societat igualitària, justa i democràtica després de la Revolució d'Octubre.

Estudiar el llegat de les que ens van precedir en la llarga i memorable lluita per la nostra total emancipació, rescatar totes aquestes lluitadores d'un oblit interessat i situar-les al lloc que les correspon, és la tasca que encarem amb Mujeres en revolución. Un llibre que conté les biografies de dotze pioneres del feminisme revolucionari.

Vine a la presentació del llibre i aconsegueix el teu exemplar!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01