Per una vaga general feminista de 24 hores i mixta!

El passat 8 de març, milions d’oprimides dempeus al costat dels nostres companys, vam protagonitzar una vaga general feminista històrica. Durant tot aquest any, el moviment en defensa dels nostres drets ha estat la punta de llança de la mobilització social i ha provocat un autèntic terratrèmol, inspirant com una alenada d'aire fresc a dones i homes que lluitem per una vida digna lliure de tot tipus d'opressió.

El repte que tenim per davant aquest 8 de març és molt gran. Aquest any cal donar un cop encara més gran, estenent la vaga al conjunt de les treballadores i treballadors de tots els sectors per paralitzar-ho absolutament tot. En aquest sentit, la força d’aquest moviment en defensa dels drets de les dones treballadores s'ha deixat veure, generant una pressió social que ha portat a alguns dirigents sindicals a convocar l'aturada de 24 hores com és el cas de la CGT. Especialment ressenyable és el fet que la Federació d'Ensenyament de CCOO també hagi convocat la vaga de 24 hores, després que l'any passat les i els estudiants féssim realitat la paralització del sistema educatiu contra l'opressió i la violència masclista per primera vegada en la història. Aquest any la nostra lluita unida, de professores, professors i estudiants, aturarà completament les classes tant d'instituts com d’universitats.

Al llarg i ample de l'Estat altres sindicats han legalitzat també l'aturada de 24 hores, com és el cas de la CIG a Galícia, ELA, LAB, ESK, Steilas, ENHE i Hiru a Euskadi o a Catalunya la IAC, CATAC, CAU, FAA, FTC i USTEC-STES. Això és sens dubte un pas endavant molt important i positiu. Però si volem aconseguir el nostre objectiu, que és colpejar al cor del sistema, hem d'aconseguir aturar tot el sistema productiu i això implica que aquestes aturades siguin no només per a les treballadores dones, sinó també per als treballadors que recolzen les nostres justes demandes i que han d'estar al nostre costat. Per això, des del Sindicat d'Estudiants i Lliures i Combatives diem que és vital exigir a CCOO i UGT que convoquin la vaga general de 24 hores en totes les seves federacions i a aquells que ho limiten a les dones, els diem que la vaga, per a ser general, ha de ser mixta! No volem accions simbòliques, volem demostrar que som majoria i que tenim força per aconseguir les nostres demandes.

Tal com ja vam impulsar l'any anterior, des del Sindicat d'Estudiants i Lliures i Combatives estem cridant a totes les i els joves d'instituts i universitats a la vaga general estudiantil, a omplir les mobilitzacions que es celebraran a desenes de ciutats al matí ia la tarda, repartint pamflets, enganxant cartells i organitzant assemblees en tots els centres educatius. Fa un any, la participació del jovent en la lluita contra el masclisme i l'opressió patriarcal del capitalisme va jugar un paper molt destacat en la jornada del 8M.

Des del Sindicat d'Estudiants fem una crida a les nostres professores i professors a organitzar la vaga educativa del 8M al nostre costat, a organitzar assemblees conjuntes, comitès de vaga... on estudiants, mestres i treballadores organitzem en cada centre d'estudi una jornada de lluita combativa i revolucionària contra el masclisme que també patim a les nostres aules i llocs de treball, i en defensa dels nostres drets i vides.

Aquest 8 de març hem de tornar a alçar la bandera del feminisme revolucionari i anticapitalista, desemmascarant a totes aquelles i aquells que ens oprimeixen, exploten i apliquen la precarietat i les retallades que ens condemnen a la majoria a una vida de miseria. La batalla contra la violència masclista, la justícia patriarcal i reaccionària i l’opressió capitalista és revolucionària i de classe.

Totes i tots a la vaga general feminista el 8M!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01