Prou violència masclista

Prou justícia patriarcal i franquista

Contra l’opressió capitalista, les retallades i la precarietat

La crisi econòmica ha despullat de forma sagnant l’opressió que patim les dones treballadores. El masclisme ens colpeja al llarg de tota la nostra vida, a l’àmbit familiar i laboral, en les nostres relacions socials i de parella, i una de les expressions més brutals és la violència física i sexual.

Segons xifres oficials, en els darrers quinze anys 1.000dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles, 47 d’elles en 2018; aquest últim any es van registrar 500 denúncies diàries per maltractament i una per violació cada sis hores. A més, l’Estat espanyol se situa a l’avantguarda en l’explotació més brutal que pateix la dona: la prostitució. Amb més de 1.700 bordells que mouen 5 milions d’euros diaris, entre 400.000 i 600.000 dones, en la seva majoria pobres i immigrants, es troben atrapades com a esclaves sexuals. Aquest multimilionari negoci de tratadirigit pel lobby proxeneta, ha llançat una intensa campanya per regularitzar aquesta forma de violència extrema contra la dona. I compta per això amb la complicitat dels poders empresarials, de la policia, de la justícia i nombrosos mitjans de comunicació, i per descomptat de la gran banca que blanqueja els seus beneficis.

Avui més que mai queda provada la falsedat que afirma que vivim en una societat de igualtat i justícia. Aquesta terrible opressió és consentida i perpetuada per aquells que ostenten el poder real -els grans capitalistes-, i per tot l’entramat institucional que els sosté, des dels tribunals de justícia i l’aparell policial fins als partits del règim del 78.

La manada és el sistema

Tot el procés sobre la violació grupal de La Manada ens ensenya que la nostra lluita es dirigeix no només contra els individus que ens agredeixen, sinó contra el sistema que els empara. Foren cinc monstres els que van cometre aquest horrible crim però aquells que neguen que fos una violació, deixant-los en llibertat provisional després de condemnar-los a penes ridícules, són diversos magistrats, inclosa una jutgessa. És el mateix que succeeix amb altres Manades que ara han sortit a la llum, amb sentències vexatòries com la de Juana Rivas o l’arxivament de la denúncia de les temporeres de Huelva pels abusos sexuals patits a mans d’uns capatassos explotadors. No són casos aïllats, sinó l’expressió d’una ‘justícia’ que a més de masclista és classista i reaccionària.

Aquests mateixos jutges i jutgesses són els que ens desnonen, els que condemnen a tuitaires i rapers, empresonen activistes i sindicalistes d’esquerres o els 8 joves d’Altsasu per delictes que no han comès. Són els que activen la repressió policial més salvatge contra el poble de Catalunya i jutgen per “rebel•lió militar” els promotors del referèndum de l’1-O. Però també son els que premien la banca amb l’escandalós cas de les hipoteques, deixen impunes als torturadors de la dictadura franquista, blanquegen la corrupció de la monarquia o absolen polítics que roben a mans plenes.

No hi ha dubte, l’aparell judicial està al servei dels rics. I són dos governs, primer el del PP i ara el del PSOE, els que s’inclinen submisament davant d’una judicatura plena de franquistes i masclistes que pretenen desmoralitzar-nos i ficar-nos a casa. Però milions de dones hem dit prou. El temps de ser mudes i submises ha passat.

L’austeritat ens roba drets

Les dones que pertanyem a la classe treballadora no només ens enfrontem a una violència física, psicològica i sexual persistent i estructural, també som violentades i oprimides per la societat capitalista.

Mentre regalen milers de milions a la banca, retallen salvatgement la sanitat pública i fan una tisorada a les ajudes a la dependència, col•locant sobre les nostres esquenes la cura de malalts i ancians. La supressió de les beques menjador i la falta de places a les escoles infantils redoblen el pes de les tasques domèstics que ens sepulten, tornant-nos a tancar entre les quatre parets de la llar.

Dins el món laboral, liderem les xifres d’atur juntament amb el jovent, i si treballem cobrem un 30% menys que els treballadors homes per fer la mateixa feina. Les dones signem tres quartes parts dels contractes temporals i, quan ens jubilem, la quantia de la nostra pensió és un terç inferior a la dels nostres companys. Podem fins i tot respondre a tota la tropa de reaccionaris que clamen per la “defensa de la família”: aquestes condicions d’explotació ens impedeixen en molts casos exercir el nostre dret a la maternitat.

PP, Cs i Vox: la veu del masclisme, la patronal i el franquisme

A tot l’anterior se suma ara l’aliança del PP, Cs i Vox. El seu pacte de govern a la Junta d’Andalusia, que només beneficiarà la patronal i els terratinents, és l’expressió més acaba del nacionalisme espanyolista, racista, masclista i homòfob.

Per descomptat, les dones i els seus drets estan en el centre de la diana d’aquest bloc reaccionari, que pot arribar a governar en altres comunitats autònomes i fins i tot estatalment. Però no conjurarem aquest perill amb crides buides a defensar els “valors constitucionals”, ni suplicant a la suposada dreta “democràtica” que no pacti amb l’”extrema”, tal i com fan els dirigents del PSOE i no pocs de Units Podem. La coincidència ideològica del bloc PP-Cs-Vox és el resultat d’un ADN franquista, racista i masclista compartit.

Milions d’oprimides dempeus

Tot aquest patiment ha provocat una autèntica rebel•lió. El passat 8 de març vam protagonitzar un esdeveniment fabulós: mai en la història de l’Estat espanyol havíem assistit a una mobilització tan extensa i multitudinària, amb una vaga laboral i estudiantil massiva, i manifestacions que van sumar milions als carrers de tot l’Estat.

Però el nostre moviment no coneix fronteres, i ja ens ha permès celebrar la gran victòria del referèndum per la despenalització de l’avortament a Irlanda. Des d’Argentina fins a Polònia, des de Brasil fins EUA passant per la Índia, hem desencadenat un autèntic tsunami.
Els defensors del sistema capitalista són conscients que la nostra exigència d’una vida lliure d’opressió entra en contradicció amb el manteniment del seu ordre social, i estan molt alarmats pel potencial revolucionari de la nostra lluita. El masclisme de Trump i Bolsonaro no és casual, com tampoc ho és el seu recalcitrant racisme. És la seva resposta al desafiament de totes i tots els oprimits.

El 8M ho aturem tot! Per un feminisme revolucionari i anticapitalista

És evident el preu que estem pagant per la política de desmobilització de les cúpules de CCOO i UGT i la subordinació de Units Podem al govern del PSOE. Pedro Sánchez porta mesos instal·lat en La Moncloa, però els atacs i les retallades brutals dels últims anys segueixen vigents. Per això cal dir alt i clar: Prou retrocessos davant les exigències dels banquers i els empresaris! Prou cessions davant de l’Estat franquista i la jerarquia catòlica!

Per tot això, Lliures i Combatives juntament amb el Sindicat d’Estudiants i Esquerra Revolucionària, fem una crida a tot el jovent a la vaga general estudiantil aquest 8de març, i exigim a CCOO i UGT la convocatòria d’una vaga general laboral de 24 hores. El que necessitem és la unitat de totes les treballadores i treballadors, de tot el jovent, paralitzant tota l’activitat econòmica i social en defensa dels drets de les dones. Ni aturades simbòliques de 10 minuts, ni feminisme de cara a la galeria d’aquells i aquelles que accepten les polítiques d’austeritat però el 8M apareixen amb un llaç morat en la solapa. És necessari posar la màxima pressió sobre el govern del PSOE per a que les nostres reivindicacions es facin realitat i deixar molt clar a la dreta que no farem ni un pas enrere.

La vaga general és el mètode de lluita més efectiu per provar el nostre veritable poder. A més a més, com va ocórrer el passat 8 de març, la vaga general en els centres de treball i d’estudi permetrà desemmascarar aquestes falses feministes que es beneficien de l’opressió masclista. Ens referim a les empresàries que explotant i discriminant les treballadores augmenten els seus guanys, a banqueres com la Sra. Botín, que desnonen a famílies entre les quals es troben milers de mares solteres i separades, però advoquen per un feminisme “transversal” i de l’elit; a les diputades, alcaldesses i ministres del règim del 78, que deixen caure llàgrimes de cocodril mentre apliquen retallades que empobreixen la majoria i, especialment, les dones.

La batalla per la nostra emancipació és revolucionària, de classe i internacionalista. Alliberar-nos de les nostres cadenes passa per acabar amb l’arrel del problema, el capitalisme, i lluitar per la transformació socialista de la societat. Només així aconseguirem viure en llibertat, conquerint la igualtat i acabant amb qualsevol forma d’opressió de classe, gènere o raça.

Uneix-te a Lliures i Combatives i construeix amb nosaltres el feminisme revolucionari i anticapitalista!

Prou violència contra la dona!

• Càstig exemplar als responsables de totes les violacions i agressions físiques o psicològiques a dones. Expulsió i acomiadament fulminant de tots els policies, jutges i jutgesses que afavoreixen la impunitat dels agressors.

• Mitjans materials i cases refugi per a les dones maltractades. Per un lloc de treball digne o subsidi d’atur indefinit, així com un habitatge digne per a les víctimes de maltractament i els seus fills.

Fora les cadenes del treball domèstic! A igual treball, igual salari!

• Derogació de la reforma laboral i de totes les retallades socials. Salaris dignes per a totes i tots. SMI de 1.200 euros mensuals. Sancions exemplars contra les empreses que ens discriminen per ser mares.

• Sis mesos de permís per maternitat per ambdós progenitors amb el 100% del salari.

• Escoles infantils dignes, públiques i gratuïtes. Servei públic de bugaderies, menjadors, neteja de la llar... digne i gratuït.

• Increment dràstic de les ajudes públiques a la dependència.

El nostre cos, la nostra decisió!

• Per l’educació sexual inclusiva, avaluable i obligatòria en tots els centres d’estudi, perquè sense importar el nostre gènere, orientació sexual o identitat, puguem ser el que som. Prou missatges masclistes i homòfobs! Fora la religió de les aules.

• Dret a l’avortament lliure, gratuït i segur. Serveis de planificació familiar públics i de qualitat. Mitjans anticonceptius dispensats gratuïtament en els centres de salut i farmàcies.

• Abolir la prostitució i combatre els poders empresarials i polítics que es lucren d’ella- la forma d’opressió masclista més vil-. Contra els ventres de lloguer i qualsevol regulacionisme que, sota la façana enganyosa de defensar els nostres drets, permet la venda i la mercantilització del nostre cos.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01