Sentència a la Manada: Vergonya! No és abús, és una violació!

L’escandalosa sentència feta pública pel tribunal de Pamplona sobre el judici als violadors de la Manada, ha commocionat milions de dones, de joves i a una majoria d’homes amb consciència, com es va comprovar en les multitudinàries manifestacions que van recórrer tot l'Estat res més conèixer-se.

Aquesta sentència demostra la doble vara de mesura d’una “justícia” plena de reaccionaris que enyoren el franquisme: per una banda, s’empresonen joves, tuiters i cantants de rap per criticar la monarquia i la corrupció del PP a les xarxes socials i a cançons; es segresten llibres i censuren revistes, i es porta a la policia a camps de futbol a confiscar samarretes grogues, argumentant que tot això "incita a la violència". Per una altra banda, es deixa en llibertat els corruptes, s’absol als feixistes de les agressions que protagonitzen, i la violència masclista contra les dones queda totalment impune.

La sentència contra els violadors de la Manada va en aquest segon sentit: enriure-se’n i menysprear una dona jove que va ser agredida brutalment per un grup de salvatges. D’aquesta manera, un tribunal legalitza la violació a la pràctica, i ens col·oca a totes en la diana de qualsevol desaprensiu que sap que comptarà amb la protecció de la justícia.

No podem permetre-ho, hem de convertir la nostra ràbia i indignació en organització i lluita! Per això el Sindicat d’Estudiants, juntament amb la plataforma feminista Lliures i Combatives, convoquem vaga estudiantil el proper dijous 10 de Maig, per a paralitzar les classes a instituts i universitats, i fem una crida a tot el jovent, a totes i tots, a participar massivament a les concentracions de les 12h del matí. En aquesta gran vaga manifestarem el nostre rotund rebuig a aquesta justícia patriarcal i masclista -exigint l’expulsió immediata de la judicatura dels jutges responsables d’aquesta sentència aberrant-, contra la corrupció del PP i els seus atacs als drets democràtics. Els estudiants mostrarem tota la nostra solidaritat amb la víctima d’aquesta agressió horrible.

Nosaltres sí et creiem!

Prou justícia masclista i violència contra les dones!

Totes i tots a la vaga i les concentracions el 10 de Maig!

Concentracions · 12h

CATALUNYA

Barcelona: Plaça Universitat

Tarragona: Plaça Imperial Tàrraco

Girona: Plaça de l’1 d’Octubre del 2017

Lleida: Plaça Ricard Vinyes

PAÍS VALENCIÀ

València: Plaça de l’Ajuntament