La candidatura d’Izquierda Unida de Villaverde del Río, localitat situada a uns quilòmetres de la ciutat de Sevilla, ha estat la més votada a les tres últimes eleccions municipals. En canvi, una coalició del PP i PSOE va impedir que aquests companys se situessin al capdavant de l’Ajuntament. Després d’aquests pactes deplorables, a les eleccions de maig del 2011, IU de Villaverde del Río va aconseguir un suport massiu dels veïns i es va fer amb la majoria absoluta de regidors.

En els anys passats des d’aleshores, l’Ajuntament obrer de Villaverde del Río no ha aplicat cap retallada de les despeses socials ni ha permès un sol retrocés a les condicions laborals dels treballadors municipals. Malgrat el deute d’uns quants milions d’euros heretada del govern municipal anterior, de coalició PP-PSOE, lluny de recórrer a la reducció de dotacions públiques per a les famílies del poble, el grup municipal integrat per l’alcalde i els sis regidors d’IU, va decidir cobrar tot el deute de les grans empreses amb el consistori i imposar sobre aquestes una major càrrega impositiva. Un altre aspecte central de l’activitat municipal ha estat la posada en pràctica de la democràcia participativa. Els veïns i els col·lectius de treballadors participen quotidianament en assemblees en què debaten quins recursos hi ha disponibles i com distribuir-los, decidint mitjançant votació la seva posada en pràctica.

L’Ajuntament lidera també la lluita social per la vivenda, encapçalant l’ocupació d’un edifici inacabat de pisos i exigint la seva expropiació per part de la Junta d’Andalusia amb l’objectiu de finalitzar la seva construcció i crear un parc de vivenda municipal. També ha remunicipalitzat els serveis d’atenció a la dependència, integrant a més de quaranta treballadores a la plantilla pública de l’Ajuntament, acabant amb el lucre privat d’un sol empresari i establint un fons gestionat per les treballadores que ha permès dignificar les seves condicions laborals i salarials, així com millorar la qualitat del servei.

 

El grup municipal d’IU a Villaverde del Río s’ha oposat activament a les retallades socials, tant a les imposades des del govern del PP, com a les que també s’han portat a terme des de la Junta d’Andalusia amb l’excusa de “l’imperatiu legal”. Per a conèixer l’experiència d’aquest govern obrer municipal, que aplica una política conseqüent d’esquerres, et convidem a participar en aquest acte públic amb el seu alcalde Santiago Jiménez.


Nova data del sorteig: 21 de novembre

se-rifa.png

 

Degut a la crisi del coronavirus aplacem el sorteig de la nostra rifa al dissabte 21 de novembre.

Escriu-nos i compra la teva papereta per a donar suport a la nostra lluita!

PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01