Tot i que des de la dreta miren de traslladar una imatge de normalitat i fortalesa el cert és que el Govern està cada cop més aïllat socialment i esquitxat per escàndols, com el cas “Bárcenas”, que no paren d’implicar als seus màxims dirigents. Els mateixos que ens demanen esforç, sacrifici i excel·lència són els que durant 20 anys o més han estat finançant il·legalment el seu partit i cobrant sobresous sucosos sense posar-se vermells. CiU també és un niu de corrupció.

Increment de taxes a la universitat, decret de beques, acomiadament de professors…

A tots els atacs que vam fer front el curs passat s’ha de sumar el nou increment de taxes a les matrícules universitàries i el decret de beques que amenaça directament a 100.000 estudiants. Gràcies a la política de Wert és impossible per a milers de famílies treballadores poder assumir el pagament de fins a 3.000 euros per curs perquè els seus fills puguin continuar a la Universitat. A Catalunya, CiU (amb el suport de la direcció d’ERC) ha aprovat una nova retallada pressupostària de 2.000 milions d’euros que afectarà fonamentalment a l’educació i la sanitat públiques i a l’estiu es va fer pública la situació dramàtica de la malnutrició infantil.

La política del PP amb la LOMCE, aquest intent de fer-nos tornar a les cavernes educatives del franquisme, l’increment de taxes o la supressió de beques, té un sol objectiu: impedir que els joves de les famílies treballadores puguem accedir a un ensenyament públic gratuït i de qualitat, o que puguem fer estudis universitaris. El Partit Popular i CiU ataquen i colpegen als més desafavorits, mentre protegeixen i governen a favor d’un grapat de banquers als que ja han lliurat a fons perdut 61.000 milions d’euros! I després ens diuen que no hi ha diners per a ensenyament o sanitat, o perquè una família afectada per l’atur tingui una beca de menjador o de llibres per als seus fills. PP i CiU pretenen que l’ensenyament esdevingui una finca privada per a les famílies acabalades, i per a la resta, aquí està l’atur i la precarietat laboral que tots coneixem als nostres barris! En definitiva, volen acabar amb el nostre dret a estudiar, volen enderrocar l’ensenyament públic i no ho podem consentir.

La lluita educativa ha d’anar a més

El projecte educatiu del PP i les retallades de CiU estan en sintonia amb el futur que ens preparen ells, els banquers i els responsables d’aquesta crisi. Si hem de ser mà d’obra barata, amb treballs precaris i salaris de misèria… per què mantenir una bona educació pública? Per al Partit Popular l’aprovació de la LOMCE, els increments de taxes i el decret de beques han esdevingut un aspecte estratègic amb què treure’s del mig al major nombre d’estudiants joves i qualificats. D’aquí la seva persistència en mantenir els seus atacs dempeus. CiU defensa la mateixa política social i econòmica que el PP, però miren d’utilitzar la qüestió nacional catalana, amb la complicitat dels dirigents d’ERC, per amagar les seves retallades i atacs. Per exemple, diuen defensar la llengua catalana, però després retallen i privatitzen l’educació pública.

Per aquesta raó des del Sindicat d’Estudiants considerem que és necessari continuar la lluita del curs anterior alçant-la a un nivell superior, encara més contundent, més massiva i més organitzada, implicant a tots els estudiants de l’estat junt amb els nostres pares, mares i professors. Per això hem convocat una Setmana de Mobilització del 21 al 25 d’octubre amb tres dies de VAGA GENERAL ESTUDIANTIL (22, 23 i 24 d’octubre) a tots els centres d’estudi. El 24 d’octubre a més, la vaga general s’estendrà a tota la comunitat educativa, a pares, professors i estudiants, en convocar també els sindicats del professorat (CCOO, UGT, USTEC i CGT) i les organitzacions de pares i mares. El pas següent acordat per les organitzacions de la Comunitat Educativa és una Marxa estatal a Madrid en Defensa de l’Educació Pública per al 9 de novembre.

Som davant d’un moment decisiu de la lluita. El govern de Rajoy i el ministre Wert tenen previst aprovar la LOMCE en els propers mesos. Si el govern no cedeix, tenim força i condicions per a continuar i endurir la mobilització. La lluita educativa compta amb les simpaties de la immensa majoria de la societat i es pot transformar en una mobilització general encara més potent que aconsegueixi fer enrere tots els atacs del PP i les retallades de CiU.

Sí es pot!

Propostes per a la Setmana de Lluita:

· Dilluns 21 d’octubre: Assemblees d’estudiants, pares i professors als instituts, i tancades per debatre i aprovar la plataforma reivindicativa, formar comitès de lluita i organitzar les jornades de vaga.

· Dimarts 22 d’octubre: VAGA GENERAL D’ESTUDIANTS i organització de piquets informatius als mercats, centres de salut, places, transports… per donar a conèixer les reivindicacions del moviment estudiantil. També proposem fer actes conjunts informatius amb els nostres professors i pares i fer pancartes i cartells per decorar instituts i facultats.

· Dimecres 23 d’octubre: VAGA GENERAL I MANIFESTACIONS ESTUDIANTILS AL MATÍ a totes les ciutats i localitats, fent una crida als companys d’universitat a sumar-s’hi activament.

· Dijous 24 d’octubre: VAGA GENERAL D’ESTUDIANTS, PARES I PROFESSORS, I MANIFESTACIONS.

· Divendres 25 d’octubre: Assemblees de balanç als centres d’estudi amb professors, estudiants i pares per decidir les accions següents.

Tots a les manifestacions!

Dimecres 23 d’octubre, Manifestacions estudiantils al matí

Dijous 24 d’octubre, Manifestacions d’estudiants, professors i pares