Els atacs del PP continuen: taxes al batxillerat i a la FP, préstecs bancaris en lloc de beques i nou decret per a privatitzar la Universitat

El ministre Wert està decidit a introduir el copagament en totes les etapes educatives que no siguin obligatòries. Què vol dir això? Privatitzar completament l'educació i que només pugui estudiar Batxillerat o Formació Professional qui s'ho pugui pagar. El que ja va imposar CiU a Catalunya, amb taxes de 400 € per a la FP, o el PP a Madrid, ara ho volen estendre a tot l'Estat.

Però el Partit Popular no en té prou amb això ni amb els més de 45.000 estudiants que ja han estat expulsats de la Universitat per no tenir recursos. Per això han incrementat el cost de les taxes universitàries un 66%, han retallat dràsticament l'import de les beques i demoren el seu pagament fins un cop acabat el curs. A tot això cal sumar les declaracions de la número dos del Ministeri d'Educació, la multimilionària Montserrat Gomendio, afirmant que s'hauria d'acabar amb l'actual sistema de beques i reemplaçar-lo per préstecs bancaris. Quin escàndol!

Per si això no fos suficient, el ministre Wert ja ha posat sobre la taula un nou decret que es proposa reduir els graus universitaris a tres anys, devaluant completament aquest títol, que es convertirà en paper mullat en el mercat laboral. Al mateix temps, vol imposar que els màsters siguin de dos anys en comptes d'un per a completar els estudis universitaris. Amb aquesta mesura volen establir una nova barrera econòmica completament insalvable per a la majoria. Amb els preus actuals, de 4.000 o 7.000€ per poder cursar un any de màster, és clar que serà una minoria privilegiada qui pugui costejar, i a més fer-ho en universitats privades. Estan decidits a expulsar-nos de la Universitat, però no ho consentirem!

D'altra banda continua l'ofensiva neofranquista del PP contra els drets democràtics de Catalunya, la seva cultura i la seva llengua, qüestionant el dret dels estudiants catalans a estudiar en català o atacant histèricament el dret a decidir, fidels al ranci espanyolisme d'"una, grande y libre", inserit en el seu ADN. Des del Sindicat d'Estudiants defensem plenament el dret a decidir i, per això, impulsarem i participarem a les mobilitzacions que es portin a terme en defensa d'aquest dret.

CiU també continua la seva destrucció de l'educació pública

Encara que CiU s'hagi oposat de paraula a la Llei Wert la veritat és que coincideix completament amb el PP en l'essència d'aquesta llei, és a dir, amb els nous atacs i retallades que aquesta suposarà per a l'educació pública. Per això CiU va començar amb les tisores abans que el PP, que han continuat any rere any. 1076 milions d'euros menys des de l'any 2010 per a l'educació pública, un 20,6%, reduint la despesa per alumne en més d'un 27%. L'últim ha estat l'aprovació del Decret de Plantilles, un atac salvatge contra el professorat, amb el vot favorable d'ERC.

Únicament ha plantejat la seva oposició pel que fa a la qüestió lingüística, però la defensa de l'ensenyament i ús del català va lligada a la defensa de la qualitat de l'educació pública, amb recursos i inversió suficient. Amb les retallades de CiU també s'ataca el dret a aprendre en català. La crítica de CiU a la LOMCE és totalment demagògica; la consellera Rigau parla de no aplicar la LOMCE, ja que "a Catalunya tenim la LEC", però el fet és que el que vertebra la llei d'educació catalana és un seguit de mesures privatitzadores semblants a les de la LOMCE!

El Govern de CiU, com el del PP, és un govern que només defensa als rics a costa d'atacar els drets de la immensa majoria i per tant la defensa de l'educació, o del dret a decidir, mai vindran de la mà de CiU.

El començament de curs, rebel·lió a les aules!

En aquests dos anys els estudiants hem inundat els carrers en catorze jornades de vaga que han paralitzat l'educació. Amb el suport dels nostres pares i professors que han estat al nostre costat, la mobilització ha aconseguit retardar la implantació de la LOMCE i fins i tot que fins el 2017 no es duguin a terme les revàlides. És una llei que ha nascut morta i que gràcies a la mobilització és possible que no pugui arribar a aplicar-se i finalment es derogui. Però podem aconseguir molt més. Sí es pot!

Des del Sindicat d'Estudiants entenem que la mobilització és l'únic camí possible, i per això cridem a tots els estudiants a convertir el mes d'octubre en una rebel·lió general pels nostres drets, celebrar milers d'assemblees, tancaments i concentracions per organitzar la gran vaga general estudiantil els dies 21, 22 i 23 d'octubre que paralitzi tota l'educació, buidant tots els instituts i universitats públiques i prenent els carrers.

Fem una crida a tots els pares i mares a què donin suport activament als seus fills en la vaga estudiantil i emplacem a la direcció de FAPAES i FAPAC a què escolti els milers de famílies que viuen horroritzades les conseqüències de les retallades i convoquin juntament amb professors i estudiants la jornada de vaga del dia 23.

L'única resposta que cap en aquesta situació és la de lluitar de forma decidida. Si Wert i Rigau no retrocedeixen cal continuar la mobilització de manera contundent, estenent i fent-la unitària al màxim. Tots junts podem fer fora Wert i Rigau, i escombrar tots els seus atacs!

Tots a la vaga estudiantil el 21,22 i 23 octubre!

No més retallades a l'educació pública! No al copagament del batxillerat i la FP superior! No al Decret de Privatització de la Universitat!

Educació pública, digna, laica i gratuïta des de l'escola infantil fins a la universitat! Ni un euro més a l'escola privada concertada!

Volem beques dignes i a temps, no hipoteques bancàries!

Wert dimissió! Rigau dimissió! Retirada de la LOMCE i de la LEC.

Prou d'atacs al català

Readmissió dels nostres professors acomiadats! No al Decret de Plantilles!

Dimarts 21 d'octubre: VAGA GENERAL D'ESTUDIANTS i organització de piquets informatius en mercats, centres de salut, places, transports... per donar a conèixer les reivindicacions del moviment estudiantil.

Dimecres 22 d'octubre: VAGA GENERAL I MANIFESTACIONS ESTUDIANTILS A MATÍ a totes les ciutats i localitats.

Dijous 23 Octubre: VAGA GENERAL D'ESTUDIANTS, I MANIFESTACIONS A LA TARDA.

Afilia't al Sindicat d'Estudiants!

Tothom al carrer dimecres 22 d’octubre. A les 12 manifestacions estudiantils.

Barcelona: Plaça Sant Jaume

Tarragona: Plaça Imperial Tàrraco