La simpatia que han generat aquestes mobilitzacions en el conjunt de l'Estat, més en un moment com aquest principi de curs en el qual les conseqüències de les retallades educatives del PP es veuen de forma més descarnada que mai (acomiadaments de professors, aules massificades, famílies que no poden afrontar els preus abusius dels llibres de text, falta de beques en material escolar i menjador, desenes de milers de no admesos en la FP per falta de places, 100.000 estudiants expulsats de la Universitat per no tenir diners..), ha estat impressionant.

Precisament, si el PP a Balears, malgrat la seva enorme debilitat, no ha volgut cedir en les reivindicacions dels docents ha estat precisament pel temor al contagi a la resta de l'Estat. Una victòria a Balears seria un perillós exemple per tots els que estem preparant la propera vaga del 22,23 i 24 d'Octubre: el missatge que -sí es pot guanyar- s'estendria com la pólvora donant més força al moviment de professors, pares i estudiants. Aquest és el motiu que el PP no hagi volgut cedir: temen mostrar la seva enorme debilitat!

El passat 6 d'Octubre el Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents a Balears anunciava en un comunicat la suspensió temporal de la vaga indefinida que anava ja per la seva tercera setmana. Des de la major part dels mitjans de comunicació han utilitzat la notícia per a -alterant completament la naturalesa del comunicat emès- intentar crear la major confusió possible sobre aquest tema i llançar el fals missatge a la resta de l'Estat que la lluita estava perduda i tancada. Res a veure amb la realitat!

No és la primera vegada que llegim cròniques dels grans mitjans de comunicació que tracten d'enverinar i confondre sobre el que realment està ocorrent a Balears i és la nostra obligació denunciar-ho i combatre-ho públicament.

Des del Sindicat d'Estudiants hem manifestat tot el nostre suport a aquesta lluita des del seu inici. Seguim aprofitant les milers d'assemblees que estem celebrant en instituts i universitats en tot l'Estat per convocar la vaga dels propers 22, 23 i 24 d'Octubre, hem difós i cridat a la solidaritat activa amb la comunitat educativa balear, explicant que el camí de la lluita a Balears era l'exemple a seguir en tot l'Estat, aprovant resolucions de suport i cridant a enfortir la caixa de resistència. Al cap i a la fi, els companys a Balears estan defensant el mateix que centenars de milers de joves i treballadors defensem en tot l'Estat: el dret a una educació pública i de qualitat enfront de les retallades del Partit Popular.

Pensem que malgrat la campanya verinosa dels mitjans de comunicació - que pretén fer-nos creure que la mobilització ha estat derrotada - la lluita a Balears, igual que en la resta de l'Estat, es pot guanyar. Per aconseguir-ho un pas extraordinari seria estendre i ampliar la mobilització. En primer lloc a tots els treballadors de Balears, que ja han deixat clara la seva voluntat de participació amb la massiva mobilització en suport a la comunitat educativa balear en la històrica manifestació del 29S.

En aquest sentit la convocatòria d'una vaga general de 24 hores en Balears per part de CCOO , UGT i STEi no hi ha dubte que seria rebuda amb gran entusiasme pel conjunt dels treballadors, donant-los l'oportunitat de contribuir amb més força a l'aïllament i debilitament del Govern de Bauzá, alhora que quedaria redoblada la defensa de l'escola pública. D'altra banda, aprofitant l'aturada temporal en la vaga indefinida aprovat pels docents, la següent fase de la mobilització podria ser un nou pas endavant confluint amb la lluita per l'escola pública a nivell estatal en la vaga dels propers 22,23 i 24 d'Octubre, donant-li una nova dimensió a la lluita i ampliant les forces de la mobilització.

La lluita contra la LOMCE, l’augment de taxes, el Decret de Beques, els acomiadaments al professorat i al personal laboral dels centres educatius, els atacs als drets democràtics més bàsics i totes les retallades que pretenen, en definitiva, demolir l'educació pública, són els mateixos que hem de combatre a Balears i en tot l'Estat.

 

Lluitem tots junts fins a tombar tots els atacs del Partit Popular a l'escola pública!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01