Compartim a continuació l'article publicat a Vilaweb.

Un dels catorze encausats de Pego, que van participar en un manifestació antifeixista del 18 d’octubre de 2020 per a protestar per la presència d’un grup de seguidors ultres del club de futbol de Gandia, que feien apologia del nazisme, ha relatat la detenció esgarrifosa que va viure el mes de novembre de 2020.

El jove, que prefereix no revelar la seva identitat, relata que el dia de la detenció unes quantes furgonetes es van plantar a casa seva i el van detenir a primera hora quan anava cap a la feina, just abans de pujar al cotxe amb el seu pare. “Van aparèixer homes vestits amb armilles antibales i em van detenir davant dels veïns”. Tot seguit, el van dur a la caserna de Xàbia i allà el van tenir retingut més de trenta hores. “Em van portar a un calabós, una mena de rebost, i m’hi van tenir trenta-dues hores tancat, amb una alimentació i unes condicions pèssimes.”

“Ens van tractar com si fórem terroristes”

D’altra banda, ha explicat que d’ençà d’aleshores i fins al judici, els joves havien d’anar dos cops al mes -l’1 i el 15- a firmar als jutjats. “Ens van tractar com si fórem terroristes”. A més, lamenta que els joves ultres, un grup molt ben organitzat, no ha tingut cap mena de repercussió judicial”. El noi també ha explicat que el matí del partit els ultres van passejar-se pel poble i van increpar els veïns. També, diu, van entornar càntics a favor d’Adolf Hitler.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01