El 18 d'octubre de 2020 un grup de 30 neonazis vinculats al CF Gandia van desfilar durant hores per la localitat alacantina de Pego, amb la total col·laboració de la policia, omplint els carrers de missatges feixistes, bramant càntics nazis i amenaçant a qualsevol persona que es creuara en el seu camí. Els vídeos d'aquesta repugnant provocació ultradretana van circular ràpidament i, mentre aquests nazis assistien al partit de futbol, centenars de veïns, joves i treballadors antifeixistes, es van començar a concentrar enfront de l'estadi municipal.

El que va succeir després no sorprendrà a ningú: els antidisturbis van escortar als neonazis a la seua eixida i, amb un enorme desplegament de cotxes patrulla i agents armats fins a les dents, van garantir que abandonaven el municipi sense un arrap. D'altra banda, la protesta antifeixista va acabar amb 14 persones detingudes. Ara, la Fiscalia demana fins a nou anys de presó –104 anys en total– per a aquests joves per “desordres públics, atemptat i lesions” contra la Guàrdia Civil.

Des d'Esquerra Revolucionària i el Sindicat d'Estudiants enviem tota la nostra solidaritat als companys encausats, exigim la seua immediata absolució i cridem a participar en la concentració que se celebrarà el divendres 18 de febrer a les 19h a l'Ajuntament de Pego.

Nazi de dia, de nit policia!

El missatge que ens torna a enviar el sistema judicial és clar: els nazis tenen absoluta llibertat per a apropiar-se dels nostres carrers i difondre el seu missatge espanyolista, racista i masclista. Però, compte! Perquè si eres un veí o veïna que es mobilitza per a frenar la seua demagògia i el seu discurs d'odi et pots podrir a la presó. Per a la “democràcia espanyola” cridar ‘Sieg Heil’ és un acte de llibertat d'expressió però cridar ‘No passaran’ és digne d'un perillós terrorista.

Sens dubte, el punt més escandalós d'aquesta situació va ser la clara coordinació entre els feixistes i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

No és la primera vegada que veiem a agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil confabular amb tios que porten esvàstiques tatuades, ni és la primera vegada que actuen com els seus guardaespatlles personals. Els exemples del succeït també a Benimaclet unes setmanes abans, el míting de Vox en Vallekas o la marxa neonazi pel barri madrileny de Chueca fa tan sols uns mesos són clars sobre aquest tema. El vincle entre la ultradreta, la policia i les institucions podrides del Règim del 78 cada dia és més evident per a totes i tots.

Ser antifeixista no és cap delicte. Absolució ja!

Cal ser clars. L'extrema dreta és una clara amenaça per als drets de la gran majoria, i se senten embravits i protegits pel sistema. I si aquests ultradretans –ja siguen Vox, PP o bandes obertament neonazis– poden avançar i enfortir-se, és perquè l'esquerra governamental ha renunciat a una política conseqüent per a fer-los front. El Govern central parla de frenar a la ultradreta amb “cordons sanitaris amb la dreta democràtica”. La ‘dreta moderada’ de la que ens parlen Yolanda Díaz o Pedro Sánchez no existeix! Mentrestant, l'Executiu no deroga la Llei Mordassa ni depura als elements feixistoides de l'aparell de l'Estat, el Ministeri de l'Interior de Marlaska reprimeix constantment la protesta social i ara, la Fiscalia –que depèn del Ministeri de Justícia del PSOE– pretén empresonar a catorze joves que han protegit el seu barri d'aquesta escòria.

Hem de tornar a ensenyar el puny del moviment obrer i la joventut combativa, tant als feixistes que amb impunitat es passegen pels nostres barris com els nazis que s'amaguen rere uniformes i plaques.

No hi ha una altra alternativa. Contra el feixisme i el capitalisme que l'engendra, organització i mobilització massiva! A Pego i al País Valencià, no passaran!

Totes i tots a la concentració del divendres 18!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01