SEGUIMENT TOTAL DE LA VAGA A EMTE SERVICE DE TARRAGONA
DESTITUCIÓ IMMEDIATA DEL DELEGAT D'EMTE SERVICE QUE VA INTENTAR ATROPELLAR ELS TREBALLADORS!!
READMISSIÓ DEL COMPANY ACOMIADAT I COMPLIMENT DEL CONVENI I DE LES LLEIS LABORALS JA!!

El passat 19 de juny els treballadors d'Emte Service de Tarragona (empresa amb una plantilla de 50 treballadors a tota la província) han fet vaga contra l'acomiadament injust d'un company que té un nen amb càncer i per l'incompliment reiterat per part d'Emte del conveni provincial (fet que la inspecció de treball ha corroborat en un informe) no abonant el plus corresponent al personal que treballa a "torns", vulnerant la revisió salarial de l'IPC i no pagant correctament les pagues extres... Tot això quan el Grupo Emte ha tingut a l'últim exercici (2007) 16,4 milions d'euros de benefici net.
La vaga va ser total en tots els centres on els treballadors d'Emte donen servei, des de la incineradora de Constantí, el port de Tarragona, fins al Centre Comercial Eroski.

El comportament dels treballadors al llarg de la jornada va ser completament pacífic i exemplar, malgrat totes les pressions infructuoses realitzades per part de l'empresa i un dels seus encarregats, que va tractar amb tot tipus de maniobres de desmoralitzar la plantilla i trencar la vaga.
El fet que la vaga fos un èxit va augmentar el nerviosisme del Delegat de l'empresa a Tarragona, que davant de la presència d'un piquet informatiu de treballadors, delegats sindicals de CC.OO, un company delegat d'UGT i de joves del Sindicat d'Estudiants que havien vingut a solidaritzar-se amb la lluita, el delegat d'Emte va tractar d'arrossegar al piquet accelerant el seu cotxe sense parar, llançant-lo contra els companys presents.
Des d'aquestes pàgines exigim públicament la destitució immediata del Delegat d'Emte-Service a Tarragona i anunciem que no pararem de lluitar fins que l'empresa Emte-Service readmeti el company acomiadat i respecti les lleis laborals i els drets sindicals més elementals.

Els problemes soferts a Emte no solament afecten als treballadors d'una empresa, sinó que en totes les empreses tenim problemes similars. Pensem que tots els treballadors hem de fer front units a aquesta situació , donant-li un missatge clar als empresaris que davant de la crisi, i la seva intenció de carregar-la sobre les nostres espatlles (acomiadant personal, incomplint el conveni i retallant drets) no podran amb nosaltres, perquè els treballadors som capaços de lluitar conjuntament de forma solidària. Que davant la seva tàctica de dividir-nos treballador a treballador, empresa a empresa, perquè el nostre únic dret sigui callar i suportar un mercat de treball que sigui la llei de la selva, tindran una resposta col·lectiva, independentment del nostre ofici, empresa o contracta.
En conseqüència, fem una crida a tots els treballadors de la petroquímica, a tot el sector del manteniment i muntatge i a tot el personal de contractes en general, a recolzar aquesta lluita i a participar a les assemblees i les mobilitzacions que convocarem en defensa d'uns drets laborals bàsics, començant per la pròxima vaga, dijous dia 26 de juny.

No a l'acomiadament de Nicolae!! No a l'incompliment del conveni i de la normativa laboral vigent. Nativa o estrangera, la mateixa classe obrera. Un a un, ens poden, units vencerem.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01