Divendres 24 d'Agost es va celebrar al Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació (SMAC) de València l'acte de conciliació amb Ford amb motiu de l'acomiadament per repressió del company Carlos Naranjo. No hi ha hagut cap acord ja que l'empresa no accepta la readmissió, així que es decidirà mitjançant judici.

Amb motiu de l'acte de conciliació s'ha organitzat una concentració de suport convocada per STM-Intersindical Valenciana i pel Comitè per la Readmissió. Aquesta mateixa setmana els treballadors de Ford han tornat a la feina després de tres setmanes de vacances. Tot i comptar amb pocs dies, s'ha editat un full conjunta signada per STM i el Comitè per la Readmissió en què hem denunciat aquest acomiadament com a part de la repressió que Ford empra cap a aquells que lluiten pels drets de la plantilla.

Els companys i companyes de STM s'han repartit milers de fulls i enganxat bastants cartells en totes les plantes de la factoria en qüestió d'hores. Els del Comitè per a la Readmissió també hem repartit centenars de fulls i enganxat cartells al polígon on es troben les empreses auxiliars de Ford.

Tot aquest dur treball seguint els mètodes del sindicalisme combatiu, ha tingut un enorme impacte entre les treballadors i treballadors, molts mostraven el seu suport i solidaritat. De la mateixa manera, hem posat en alerta la direcció de l'empresa, que s'ha dedicat a treure cartells de moltes zones i ha donat tocs d'atenció als delegats i activistes del STM quan tornaven als seus llocs de treball.

Producte d'aquest excel·lent treball, hem aconseguit una concentració de suport que ha estat tot un èxit. Ens hem ajuntat 60 persones, sindicalistes d'Intersindical Valenciana i CGT, incloent delegats de CGT i STM de la Ford, i delegats i afiliats de CCOO, activistes de Iaioflautes València, i del Sindicat d'Estudiants, Lliures i Combatives i Esquerra Revolucionària.

El company Carlos ha explicat en un petit míting que no es tracta d'una lluita individual, que la lluita per a la seva readmissió té l'objectiu principal d'aixecar la bandera en defensa del dret dels treballadors i treballadors a organitzar-se i a defensar un sindicalisme combatiu que no es plegui als interessos de la patronal.

A la concentració també ha parlat Paco González, secretari general de STM, que ha explicat com Ford reprimeix impunement a aquells que lluiten pels interessos de la nostra classe i ha posat diversos exemples del tedi que hi ha entre la plantilla cap a la Ford i cap a la seva corretja de transmissió sindical. També hem comptat amb la paraula d'un company de Iaioflautes que va ser acomiadat de la Ford al 1979 per les mateixes pràctiques repressives d'aquesta multinacional i ha fet una crida a continuar la lluita.

Després de baixar de l'SMAC, Carlos Naranjo va prendre la paraula de nou per a explicar que no hi ha hagut cap acord, valorant la importància que tindrà en un futur aquesta exemplar lluita i els seus mètodes per al moviment obrer a la Ford i València, i culminant amb un cridat a organitzar-se i continuar la lluita revolucionària per acabar amb el sistema capitalista, ja que només transformant la societat en línies socialistes aconseguirem acabar amb l'atur, la precarietat, la manca d'habitatge i tots els tipus d'opressió que patim la classe treballadora.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01