Càstig exemplar per a l’exmilitar feixista que el va assassinar!

Diumenge 13 de juny Younes, un home magribí de 39 anys, era assassinat a mans d'un exmilitar a la localitat murciana de Mazarrón al crit de "mort als moros". El seu delicte: defensar la cambrera del bar on eren dels comentaris masclistes i racistes de l'assassí. Després del crim, els mitjans de comunicació han insistit a assenyalar que l'assassí patia problemes mentals, tractant de desviar l'atenció del que ha estat un assassinat racista premeditat. No estem davant d'un boig, sinó davant d’un feixista!

 No és cap sorpresa que aquest assassí servís durant anys a l'exèrcit, una institució on es dóna ales a aquest tipus d'elements feixistes, racistes i xenòfobs; on ex-alts comandaments no tenen inconvenient en dir que cal "afusellar 26 milions de fills de puta", o signar manifestos franquistes sense cap repercussió. Tampoc és cap sorpresa que, a dia d'avui, no s'estigui investigant aquest individu per delicte d'odi.

No és un fet puntual! Fora Vox, PP i el racisme institucional!

L'assassinat de Younes dista molt de ser un cas aïllat. Dos dies després, a Cartagena, una dona immigrant rebia una punyalada mentre la seva agressora cridava que "els immigrants ens treuen el menjar". Les agressions als nostres companys immigrants, que en aquest cas va acabar amb la mort de Younes, tenen noms i cognoms. Vox, i també el Partit Popular, alimenten dia a dia aquest tipus de comportaments, criminalitzant els immigrants, assenyalant-los com feien els nazis amb els jueus. Així ho vam veure el passat mes d'abril, quan Vox no va reparar en despeses per lluir un cartell electoral durant dies en plena porta del Sol carregant salvatgement contra els MENAs (menors estrangers no acompanyats). Un cartell que no va ser retirat ni per la Comunitat de Madrid, ni pel Govern central.

En el cas de Múrcia, l'escalada d'agressions als immigrants no ha deixat de créixer exponencialment: manifestacions davant el centre de menors no acompanyats de Santa Cruz o davant dels habitatges al barri de San Antón on passaven la quarantena immigrants arribats en pastera, i fins i tot l'explosió d'una bomba al centre de menors d'Alhama. I ara, davant la mort de Younes, el líder de Vox a Múrcia es permet afirmar que no veu el matís "racista" en aquest crim.

Al mateix temps que despleguen la seva repugnant demagògia racista, no tenen cap inconvenient a explotar immigrants en condicions de semiesclavitud com a jornalers en l'horta murciana. Aquests mateixos individus, seguidors de Vox i PP i de la seva demagògia racista, fan el seu agost a costa de l'explotació sense misericòrdia dels nostres germans. Qualsevol argument és bo per protegir els seus lucratius negocis i intentar dividir la classe treballadora.

Ja n'hi ha prou de criminalitzar les nostres germanes i germans immigrants!

Aquest discurs racista i xenòfob no és encoratjat només per Vox i el PP, sinó per les pròpies institucions de l'Estat, des del Ministeri de l'Interior a la Judicatura, i també, malauradament, des de les organitzacions reformistes de l'esquerra. El mateix alcalde de Mazarrón, del PSOE, ha explicat sense cap inconvenient que "no han fet res específic des de l'Ajuntament" respecte a aquest assassinat racista, i que es tracta d' "un fet puntual", per a continuació assenyalar que els magribins viuen "perfectament integrats", i fins i tot alguns "ja nacionalitzats pel temps que porten entre nosaltres". Per què no haurien d’estar integrats? A què es refereix aquest "socialista"? És que potser tenen algun tipus de predisposició genètica per no integrar-se? És amb aquest discurs com es pretén combatre el racisme de Vox i el PP?

Aquest comportament de l'alcalde del PSOE a Mazarrón entronca amb el discurs i la política antiimmigració encoratjada també des del mateix Govern "progressista". Així ho hem vist recentment a Ceuta i Melilla, amb les crides de Pedro Sánchez a evitar "la invasió" i el desplegament de l'exèrcit per expulsar violentament 6.000 immigrants. O al moll d'Arguineguín a Canàries, convertit en un autèntic camp de concentració per a prop de 9.000 migrants.

Aquesta política cap als nostres germans i germanes immigrants, des dels CIEs fins a les devolucions en calent, passant pel racisme quotidià a mans de la policia, la judicatura o els mitjans de comunicació, formen part de l'ADN racista de les suposades institucions "democràtiques". En aquest aspecte, com en molts altres, Unides Podem està demostrant la seva completa incapacitat per plantar cara a les polítiques racistes i xenòfobes, limitant-se a lamentar-se impotent a les seves xarxes socials mentre els atacs se succeeixen cada dia i les polítiques racistes continuen. Per a què serveix estar al Consell de Ministres, si a l'hora de la veritat tot continua com abans?

Malgrat tot, la resposta contra aquest crim feixista no s'ha fet esperar. Puerto de Mazarrón es va omplir el passat dilluns amb centenars de veïns i veïnes que es van organitzar i van mobilitzar exigint justícia per Younes. Davant la barbàrie a la qual ens condemna aquest sistema criminal, necessitem aixecar un poderós moviment antiracista i anticapitalista exigint la depuració dels cossos repressius de l'Estat, la derogació de la reaccionària Llei d'Estrangeria i el tancament fulminant dels CIEs.

Ja n'hi ha prou de racisme institucional!

Nativa o estrangera, la mateixa classe obrera!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01