E-mail:           Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

         El divendres 20 i 27 d'abril i 4 de maig, els treballadors de l'empresa “Salom Audio i Vídeo, S.L” ens vàrem manifestar davant del Consolat de la Mar, per exigir al Govern Balear i de l'ens Públic IB3 que intervinguin en la situació en la qual ens trobem els gairebé 250 empleats/ades que cada dia, des de fa ja més de 2 anys, prestem servei en la ràdio i televisió públiques. Els càmeres, regidors, tècnics de so, maquilladores, informàtics i molts altres professionals que fan que dia a dia la televisió i la ràdio funcionin, ho fan com treballadors de segona.

SALOM AUDIO Y VÍDEO S.L.”:

• 250 treballadors de plantilla: cap fix.
• Contractes presumptament il•legals, amb clàusules abusives com la d'exclusivitat, que ens podria impedir treballar en altre lloc simultàniament i per tant arribar a fi de mes.
• Flexibilitat i disponibilitat total i absoluta: 24 hores al dia i 7 dies a la setmana.
• Absència de conveni o marc en el qual es regulin les relacions laborals amb Salom.
• Salaris ridículs, que no ens donen la categoria ni de mileuristes, i que són els més baixos que es paguen als professionals de totes les ràdios i televisions públiques d'Espanya, sent les Balears una de les comunitats més riques.
• Salom es comporta com una ETT al no aportar a IB3 només que la mà d'obra; o sigui, nosaltres. Fins i tot les ordres que rebem procedeixen sovint de IB3 o d'altres empreses subcontractades amb les quals compartim feina. No es dóna la possibilitat de promoció, no se'ns reconeix l'antiguitat a l'efecte de nòmina. Treball de futur?
• En definitiva, IB3, escudant-se en les seves subcontractes, ha generat centenars de llocs de treball precaris, en contradicció amb els objectius declarats i suposadament “complerts” del PP.

         Considerem que la culpa de la nostra situació la té el model de gestió externalitzada que s'ha triat en IB3. Exactament igual que fan les empreses privades. Quina és la diferència? Les empreses privades tenen per objectiu únic la consecució de beneficis, mentre que en les públiques el que ha de prevaler és el servei públic.

         El Govern Balear, responsable directe d’IB3, està incomplint l'objectiu de servei públic, i nosaltres ho sofrim per partida triple: d'una banda, hem de treballar en un ambient en el qual la manipulació informativa és constant, la programació tendenciosa i de escassísima qualitat. Haver de sofrir en les nostres carns el nyarro que s'està fent amb els imposts dels ciutadans i les ciutadanes balears. Per un altre, els llocs de treball generats (i que no són només els 250 de Salom, perquè tot està subcontractat en IB3) no són més que treballs escombraries, per a benefici d'empreses amigues que, aquestes sí, han de dur-se el seu benefici d’IB3, encara que sigui a costa d'explotar-nos. I finalment sofrim com ciutadans i telespectadors balears, una ràdio i una televisió avorrida, dolenta i mentidera, al servei d'un grup molt concret i que en el cas de la televisió, només és mínimament acceptable quan donen programació “enllaunada” que també es pot veure per Canal 9 i TV3.

         Nosaltres anem a seguir manifestant-nos cada divendres a les 10:00 del matí enfront del Consolat de la Mar, per exigir al Govern que comenci a posar solucions. La nostra lluita ara mateix se centra en el conveni que estem negociant amb l'empresa, però no podem separar-lo de la reivindicació de IB3 com servei públic de qualitat, en tots els aspectes. Així que fem la convocatòria extensiva als i les ciutadans, organitzacions i col•lectius que vulguin sumar-se a la nostra lluita, que és la de tots i totes, perquè puguem tenir uns mitjans públics en els quals s'informi en llibertat, es creï ocupació estable i de futur, i s'ofereixi una programació de qualitat i al servei de totes les edats, gustos i tendències. És a dir, una televisió i una ràdio plurals.

         En definitiva, reclamam el vostre suport per a, a més d'un model de Ràdio i Televisió Públics i de qualitat, aconseguir per als professionals que realitzem aquesta labor, dos objectius:
         1 . Unes condicions laborals dignes, que ens facin sortir de la precarietat en la qual ens han instal•lat, i que es concretin en un CONVENI COL•LECTIU que garanteixi la qualitat i l'estabilitat dels nostres llocs de treball.
         2 . La continuïtat i estabilitat d'aquest pacte necessari, a través de la SUBROGACIÓ, garantida pel Govern dels Illes Balears i les empreses intervinents. En definitiva, reclamem aquest suport vostre, perquè creiem que les nostres condicions laborals són condició i estan intrínsecament lligades a la prestació d'un servei públic i de qualitat. Per tant, la lluita de els treballadors/res de Salom-IB3 és, de manera molt clara, d'interès per a tota la societat balear.

PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01