Un company del CWI/CIT a Suècia amenaçat amb ser deportat.

Zahid Baloch, refugiat polític i víctima de la tortura de Balutxistan, membre de Rättvisepartiet Socialisterna (CWI/CIT a Suècia), va ser arrestat el dijous 15 de Febrer en una "inspecció fronterera interna" a Göteborg.

Zahid és un refugiat polític de Balutxistan, víctima de tortures amb lesions documentades, després de l'abús i la violència sexual que va partir per part de l'exèrcit pakistanès. Zahid va ser abatut pels militars quan creien que estava mort. El seu cas és conegut entre activistes de drets humans a Balutxistan i internacionalment. Després d'arribar a Suècia, el seu cas ha estat discutit al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides i és un reconegut activista polític internacionalment. En només tres setmanes, Zahid té dret a demanar asil a Suècia segons el Reglament de Dublín després del seu rebuig anterior a Noruega.

El conegut activista Zahid Baloch és membre de Rättvisepartiet Socialisterna i activista ben establert que ha dirigit mítings a diverses manifestacions, com la Black Lives Matter, pel dret d'asil contra el racisme, en solidaritat amb les lluites laborals a nivell mundial. És activista de l'associació d'inquilins de la seva àrea i, per tant, és un individu popular en la comunitat i entre els nens i els joves. Zahid Baloch va ser arrestat a conseqüència de l'augment de la recerca policial d'immigrants "il·legals" a Suècia per implementar més deportacions. A l’endemà, 16 de Febrer, el seu metge del cor va realitzar-li una visita mèdica. Zahid ha tingut dos atacs al cor durant els últims tres anys a conseqüència de les tortures i pallisses que va rebre i es controla regularment. Pren 15 medicaments diàriament.

Manifestacions

Rättvisepartiet Socialisterna ha dut a terme dues manifestacions fora del centre de detenció, la primera immediatament el mateix dijous, demanant que Zahid fos alliberat i se’l permeti obtenir el seu medicament i veure al seu metge. El líder de l'equip a la Junta de Migració del centre havia decidit que Zahid no havia de rebre visites i que els membres de RS no podíem lliurar-li el medicament. Després de tres hores de concentració i consignes combatives, vam poder donar-li el medicament. El dilluns 19 de Febrer, 60 membres i simpatitzants ens vam reunir de nou fora del centre de detenció, en aquesta ocasió també exigint el dret de Zahid a visitar el psicòleg que porta visitant durant tres anys per superar la seva tragèdia de tortures.

“Recordo les tortures”

El dissabte, els membres de Rättvisepartiet Socialisterna van poder reunir-se amb Zahid. Zahid va dir al company Johannes Lundberg que no havia dormit en 35 hores. Té molta por davant la situació i de cara el futur. “Estar tancat en espais petits i estrets em dóna ansietat i la sensació d’estar en una cèl·lula de tortura de nou”, va dir Zahid. "Recordo l'abús, la violència sexual i els xocs elèctrics cada cop que tanco els ulls". "Em van tancar nu, van trencar-me els dits, tinc 32 cosides a la part posterior, cicatrius a la cara i al cap després de la tortura. Només qui ho ha experimentat pot entendre-ho. Van ser els meus pitjors dies de la meva vida. Però sobreviuré, els meus dos oncles i tres cosins van ser assassinats.", va recordar.

“Zahid es va trencar emocionalment diverses vegades durant la nostra reunió de dues hores, alhora que sentia el suport i la solidaritat dels companys tant de Suècia com internacionalment”, deia Johannes Lundberg. La sol·licitud d’asil a Noruega li va ser denegada, però va aconseguir arribar a Suècia, on podria aconseguir asil a partir del 9 de Març. Si Zahid fos deportat a Noruega, seria un perill per a la seva vida ja que Noruega el deportaria al Pakistan. L'estat pakistanès és plenament conscient de l'activitat política de Zahid Baloch a l'exili. Fa un any, el seu pare va ser severament colpejat pels militars, qui va fer preguntes sobre el fill després que Zahid parlés en una manifestació per Balutxistan a Suècia.

Campanya de solidaritat

Feu-vos fotos en suport de Zahid. Les màximes possibles.

Descarrega el cartell de solidaritat

Les podeu enviar juntament amb tres reivindicacions: No a la deportació! Llibertat immediata de Zahid! Asil per Zahid a Suècia! - al Director de la Junta de Migració sueca: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Ministre de la migració: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Autoritat de migració a Noruega: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Rättvisepartiet Socialisterna (CWI Suècia): Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01