Llibertat per als presos polítics!

La creixent repressió i autoritarisme a Hong Kong ha impactat al món. L'any passat, i especialment des de que Carrie Lam va arribar a la Presidència de Hong Kong al Juliol de 2017, Hong Kong ha patit un tsunami de repressió amb l'empresonament de 16 activistes del moviment en defensa de la democràcia incloent els principals dirigents del "Moviment dels Paraigües "que va tenir lloc el 2014, i el cessament de 6 diputats de l'Assemblea de Hong Kong. La perspectiva de nous judicis i possiblement sentències de presó encara més dures implica que la dura lluita de Hong Kong en defensa dels seus drets democràtics està sent aixafada en benefici de la dictadura Xina, que al mateix temps està impulsant una onada repressiva a la Xina sense precedents des de la repressió del moviment democràtic de Tiananmen de 1989.

El creixent ús dels tribunals de Hong Kong com un instrument de repressió ha deixat en evidència les declaracions del Govern de Hong Kong quan assenyalen que simplement defensa "l’imperi de la llei". Es tracta d'un pas més en els plans de cara a restringir les llibertats polítiques i els drets democràtics a Hong Kong. El règim Xinès té por a que la lluita de masses en defensa de la democràcia a Hong Kong s'estengui a la resta de la Xina i inspiri moviments similars en defensa de drets democràtics com la llibertat d'expressió, el dret a celebrar eleccions, o drets sindicals o d'associació .

Els sota-signants volem mostrar la nostra completa solidaritat amb la lluita en defensa dels drets democràtics a Hong Kong, Xina i internacionalment. Fem una crida perquè siguin posats en llibertat els presos polítics i perquè cessi la repressió del Govern de Hong Kong. Ens oposem a les desqualificacions del Govern, que sobre bases legals espúries, tracta d'amagar els retrocessos que van patir en les eleccions legislatives de 2016 cessant als diputats més radicals.

La resposta tant del Govern Xinès com del Govern de Hong Kong ha estat rebutjar qualsevol crítica al·legant que es tracta d'una "intromissió" de "forces estrangeres". Volem destacar que els signants d'aquesta petició no som en cap cas representants ni de governs ni de sectors privilegiats de la societat. Som representants del poble, lluitadors sindicals, activistes socials i representants de moviments en defensa dels drets democràtics que lluitem en defensa dels oprimits i d'aquells que no tenen cap dret. Per això, alçant la veu de la gent corrent, que s'eleva per sobre de les fronteres, tenim l'autoritat per exigir el cessament de la repressió política que es viu a Hong Kong.

Centenars d'activistes de tot el món ja hem signat aquesta petició, incloent els següents:

IRLANDA Diputats del Parlament Irlandès en representació de Solidarity: Ruth Coppinger TD, Paul Murphy TD, Mick Barry TD, Richard Boyd Barrett TD, Brid Smith TD, Gino Kenny TD | BRASIL CSP-Conlutas Confederació Sindical Nacional |  INDONÈSIA Partit de la Resistència de Poble Unit, (PPRI - Pusat Perjuangan Rakyat Indonèsia), KOBUMI (Komunitas Buruh Migran) Organització d’Indonèsia de Treballadors Immigrants | MÈXIC Lorenzo Rodríguez, Secretari General de la Unió Democràtica Nacional Independent de Camperols | ESTATS UNITS Kshama Sawant, regidora de l'Ajuntament de Seattle, Socialist Alternative | FRANÇA Stuart Russel, director del Comitè Popular d'Advocats del Poble contra els atacs a advocats | MALÀISIA Anis Syafiqah Md Yusof, President de la Coalició de fronts estudiantils (Kesatuan Mahasiswa Malaysia) | ESTAT ESPANYOL Ana García Rubio, Secretària general del Sindicat d'Estudiants | PAKISTAN Khubaib Ahmad, Organitzador Nacional de la Campanya Per al restabliment dels sindicats estudiantils al Pakistan. Tariq Shahzad, Secretari General de Barabri Party Pakistan (Partit de la Igualtat). Hameed Xanna, Secretari del Moviment Socialista Sindh | SRI LANKA Siritunga Jayasuriya, Secretari General del Partit Socialista Unificat | CANADÀ Jean Swanson, Campanya de veterans contra la pobresa | GRAN BRETANYA Paul Heron, Membre del Comitè Executiu de la Societat Haldane d'Advocats Socialistes | ALEMANYA Lucy Redler, membre del Comitè Nacional de DIE LINKE - Partit de l'Esquerra | GRÈCIA Nikos Kanellis, regidor a l'Ajuntament de Volos, Xekinima/CWI | HONG KONG Lliga Socialdemòcrata. Acció Socialista. "Long Hair" Leung Kwok-hung, exdiputat del Consell Legislatiu per la Lliga Socialdemòcrata. Edward Yiu Chung-Yim, exdiputat del Consell Legislativol. Elsa Au, mare del presoner polític Faning Yim Man-wa. Ng Chi-Fai, President del Sindicat de Cuiners | SUÈCIA Christer Bergström, historiador. Yonggang Cui, dissident Xinès exiliat |TURQUIA Irem Güven, LGBTI Iniciativa de Pau.

Signa la petició aquí

Pàgina web de la campanya

Segueix la campanya a Facebook


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01