Ja s'ha fet pública la sentència del judici a Dani Alves. La secció 21 de l'Audiència de Barcelona ha condemnat el futbolista a quatre anys i sis mesos de presó per agredir sexualment una jove de 23 anys als lavabos de la zona VIP de la discoteca Sutton de Barcelona, la matinada del 30 al 31 de desembre de 2022.

Mentre la fiscalia i l'advocada de la víctima demanaven 9 anys i 12 anys de presó respectivament per un delicte d'agressió sexual amb penetració, l'advocada d'Alves va sol·licitar l'absolució o un any de presó i una indemnització de 50.000 euros apel·lant que el seu client estava sota els efectes de l'alcohol i que la seva imatge s'estava vulnerant, provocant la seva "indefensió".

Justícia patriarcal, classista i de merda

Després d'un judici on l'agressor ha estat convertit en víctima, en la qual s'ha organitzat un circ mediàtic, malgrat els canvis de versió, de la revelació de secrets i de no haver-se acceptat l'atenuant d'anar borratxo, la condemna ha quedat en res. Es reconeix que la víctima va ser violada i malgrat això la sentència que s'imposa és ridícula. Per què aquesta rebaixa? Entre moltes coses, perquè s'ha tingut en consideració que Dani Alves pagués 150.000 euros a la víctima per "reparació de danys".

150.000 euros per a algú que té una fortuna estimada en 55 milions és caldereta. Però és que a més, el missatge que s'està enviant amb aquesta sentència és que si tens pasta, si ets ric i tens poder, si tens inversions en no sé quantes empreses, violar et surt gratis.

De fet, s'espera que Dani Alves pugui quedar en llibertat per Setmana Santa. En menys de dues setmanes! És a dir, un violador passa pocs mesos a la presó mentre Pablo Hasél en porta tres i serà a la presó fins al 2027 per dir que el rei és un lladre. Aquesta és la justícia que tenim.

Una justícia que protegeix els futbolistes milionaris i se’n riu de nosaltres. Ens continuen matant i violant i l'aparell de l'Estat i la seva judicatura continua protegint els nostres agressors.

Res a celebrar, molt per lluitar

Tot i que és cert que la sentència ataca un a un els arguments utilitzats per la defensa de Dani Alves i fuig de l'aplicació automàtica que s'aplica en moltes condemnes quan l'agressor ha begut alcohol, no celebrem aquesta resolució. Sí, s'ha valorat el consentiment (gràcies a la pressió social que hem exercit i per la llei del Només Sí és Sí que va ser la seva materialització)... però, i què? Si els qui continuen dictant les penes estan podrits de masclisme i fan tot el que està a les seves mans perquè les condemnes siguin com menys elevades millor!

I per si no en tinguéssim prou amb aquesta Manada amb toga, que volen desfer tot el que hem conquerit el moviment feminista als carrers, hem de suportar que el PSOE es posi la medalla per aquesta sentència. La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha trigat ben poc a dir-nos que la condemna a Dani Alves demostra que la Llei del Només Sí és Sí funciona i que el consentiment està al centre. Aquesta dona no pot tenir més morro. El mateix PSOE que va votar amb la dreta ara envia un missatge a les víctimes d'agressions sexuals perquè "aquesta condemna serveix com a mesura exemplaritzant per a tots els comportaments masclistes". Exemplaritzant? S'ha acabat la impunitat? Moltes mentides i molta propaganda ara que s'acosta el 8M.

No abaixem la guàrdia. No confiem en aquesta justícia patriarcal que és la corretja de transmissió de l'extrema dreta. Ni ens traguem les boles d'aquelles i aquells que des del Govern no s'atreveixen a tocar ni un pèl als jutges i jutgesses misògins, ni a depurar el sistema judicial.

Aquest 8M tornarem a ser un crit massiu contra el patriarcat capitalista.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01