Si no vols especulació urbanística, si vols garantir el dret a un habitatge digne, LLUITA PEL SOCIALISME

En els últims anys s'aguditza una situació que no ha tingut parada des dels seixanta. Promotors immobiliaris, propietaris de constructores i directius de poderosos clubs de futbol fan fabulosos negocis comprant a polítics corruptes la requalificació de terrenys no destinats a construcció urbana, especulant amb una necessitat bàsica (l'habitatge), espletant recursos de tota classe (especialment aigua), destrossant el medi ambient i privatitzant en la pràctica la costa mediterrània. Les diferents Administracions, i en primer lloc la Generalitat Valenciana, són responsables: creen un clima d'impunitat davant la corrupció, indemnitzen amb misèries (i desallotgen amb repressió) a veïns dels seus barris de tota la vida (ahir, de La Punta; hui, d’El Cabanyal o l'Horta de Vera d'Alboraia, demà...?), i participen ells mateixos del botí.

La depredació de recursos, la carestia de l'habitatge, la falta de VPO, l'expulsió del barri de gent major, no els preocupa. Els seus megalòmans projectes (només en 10 localitats valencianes volen construir 270.000 habitatges, i hi ha previstos 85 nous camps de golf al País Valencià) no compten amb cap planificació urbanística, de comunicacions, mediambiental o hidrològica, ‘allò important és construir i vendre car ràpidament, allà s'afone el món!'. Tot això no és més que una conseqüència més del capitalisme devorador que mentre sembra fam, guerres, misèria, pel món, i dilapida la naturalesa, enriqueix més i més a un grapat de rics.

Almenys la política del PP és coherent. Sempre ho ha sigut. Utilitzen els diners i la terra de tots per a benefici d'uns pocs. És la mateixa filosofia amb què privatitzen l'educació i la sanitat, o donen subvencions a Terra Mítica o la Ciutat de les Arts i les Ciències que acaben engreixant els seus comptes i arruïnant aqueixes empreses.


Continuar la mobilització contra la Generalitat del PP i els Ajuntaments implicats


Contra l'especulació urbanística no es pot lluitar cas a cas. La manifestació de hui és un gran pas que cal continuar. Contra la política de la Generalitat del PP i dels Ajuntaments implicats en aquest robatori. Cal que exigir que els nostres recursos siguen utilitzats en el nostre propi benefici, siga sanitat, educació, habitatge o infraestructura als barris. I, al terreny urbanístic i de l'habitatge, que l'Estat expropie els principals constructors i immobiliàries, per a crear una gran empresa pública que garantisca el dret a un habitatge digne, i a una planificació urbanística racional que millore el nivell de vida. Que es paralitzen immediatament tots els projectes que destrueixen l'hàbitat. Les obres socialment necessàries s'han de realitzar al menor cost i indemnitzant de forma justa els afectats.

Enfront de la dreta, no cap la política de concessions de la direcció del PSOE, que en molts Ajuntaments a penes es diferencia del PP. L'alternativa és la lluita. I comprendre que el problema de fons, el sistema capitalista, és una antigalla amb què hem d'acabar. En una societat realment democràtica, on els recursos siguen planificats per tots i en benefici de la majoria (és a dir, en una societat socialista), l'especulació serà tan sol un mal record.


Corrent marxista internacional. València: 96-360 02 19; Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.