Ja n'hi ha prou d'atacs al valencià! No a la destrucció de l'educació pública!

El Govern de la Generalitat del PP i Vox s'ha proposat acabar amb tots els nostres drets democràtics. La "llei de llibertat educativa" és una declaració de guerra a l'educació pública en valencià, que acabarà totalment amb l'ús de la nostra llengua a les aules.

Amb l'excusa de garantir la "llibertat dels pares" i utilitzant la mentida que "el castellà està marginat", es permetrà que les línies lingüístiques siguin determinades per votació de les famílies. Especialment en les zones castellanoparlants, això significa que l'aprenentatge del valencià serà exclusivament una assignatura.

A més, el Govern ha decidit tombar la llei de memòria històrica i redactar una nova llei de "concòrdia", que admetrà que actes i celebracions feixistes tornin a ser legals. Volen fer-nos retrocedir als temps en què no es podia parlar en valencià, ni protestar, ni aixecar la veu. Són els hereus de l'España una, grande y libre!

A això se suma una situació desastrosa en l'ensenyament públic. Innombrables instituts necessiten obres de rehabilitació i condicionament, falta de places en l'FP pública, ràtios disparades, falta de professores i precarietat laboral... Mentrestant, els empresaris de la privada i la concertada es fan d'or.

Aquests atacs formen part d'un pla per imposar en l'educació pública el seu model reaccionari, masclista i classista i acabar amb tot el que fagi tufa a "esquerra". Per això, després d'una primera resposta amb la vaga estudiantil del 25 d'abril convocada pel Sindicat d'Estudiants, el proper 23 de maig tornem a la vaga general educativa estudiants, professors i famílies.

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01