El passat 12 d'octubre una caterva de neonazis organitzats i coordinats per España 2000, va realitzar una marxa nocturna portant torxes –al més pur estil Ku Klux Klan– i tot tipus de simbologia feixista pel barri valencià de Benimaclet, un dels barris obrers amb major mobilització social de la ciutat.

Aquesta marxa, que va ser permesa vergonyosament per la Delegació de Govern del PSPV-PSOE, pretenia acovardir els veïns i veïnes de barri. Tot i que les esvàstiques onejaven lliurement, el desplegament d'antiavalots mobilitzat no va realitzar ni una sola identificació, requisa o proposta de sanció a aquests elements feixistes. Amb la complicitat de les forces de seguretat de l'Estat, un esbart de neonazis es va passejar per tot el barri de Benimaclet amb total impunitat. Un tracte ben diferent al què vam rebre els milers de veïns que ens vam mobilitzar per parar-li els peus a l'extrema dreta.

El jovent i els treballadors responem amb la mobilització

En el moment en què les organitzacions i col·lectius veïnals van conèixer els plans d'aquests energúmens, es va organitzar un pla de mobilització per a respondre als carrers i una roda de premsa el dijous dia 8, fent una crida a tots els veïns i veïnes de barri a participar en aquesta resposta antifeixista. A l'endemà, el 9 d'Octubre, diada del País Valencià, el jovent de Benimaclet va participar en la manifestació antifeixista vespertina tradicional de la jornada i centenars de joves vam recórrer el nostre barri demostrant la nostra ferma voluntat de lluita contra el feixisme.

Els dies previs al 12 els carrers del barri es llevaven amb desenes de pancartes i cartells antifeixistes, amb missatges com "Nazis ni ací ni enlloc", "Fora Nazis", "Benimaclet antifeixista", "Guillem Agulló, la lluita continua". Part d'aquests missatges van ser arrencats i retirats per la Policia Nacional el dia 11, tota una declaració d'intencions de la que seria la seva intervenció a l'endemà.

Arribat el 12 d'octubre, al matí el moviment veïnal va celebrar actes populars de denúncia de l'espanyolisme, el colonialisme i el racisme, contra el masclisme i les idees feixistes, actes que van ser molt nodrits per la població de Benimaclet i van ser la preparació de la concentració convocada a la tarda per evitar la marxa d'España 2000.

Més d'un miler de persones ens vam concentrar al carrer Vicent Saragossa cantant consignes antifeixistes i exigint ¡¡fora nazis dels nostres barris!! Com si el perill fóssim els que ens manifestàvem pacíficament i no els feixistes que venien "de caça" al barri, els cossos antiavalots van rodejar la concentració antifeixista i la van bloquejar impedint-nos avançar. La policia va tornar a demostrar que molts d'ells simpatitzen molt amb el PP, Vox i aquests grupuscles de la ultradreta i que estan disposats a protegir-los de totes totes.

Mentre els neonazis cantaven Seigh Heil i campaven al seu aire, agents de la policia van colpejar i detenir tres joves que fugien d’ells. Van ser portats a la comissaria de Zapadores –coneguda per les detencions i la repressió durant la lluita en defensa del Cabanyal– i alliberats al cap de dos dies fruit de la pressió del moviment ... però se'ls ha citat a judici!

Des del Sindicat d'Estudiants i Esquerra Revolucionària, juntament amb les diferents organitzacions del moviment veïnal de Benimaclet, exigim l'absolució dels tres joves. Els que ens mobilitzem contra la ultradreta som portats a judici mentre els feixistes que ens agredeixen ni tan sols són identificats. Així és com el PSOE pretén frenar l'amenaça de l'extrema dreta? Si són precisament aquestes actituds les que fan que se sentin més forts!

Contra la ultradreta, mobilització de masses i lluita revolucionària

El passat 18 d'octubre, un grup de 30 ultres de l'equip de futbol de Gandia van acudir a la localitat de Pego (Alacant) i es van passejar fent càntics i salutacions feixistes. De manera immediata, els joves i treballadors es van mobilitzar davant de l'estadi de futbol per fer-los fora de la vila i aquests van sortir escortats per la Guàrdia Civil.

Tant la determinació dels veïns i veïnes de Benimaclet com de Pego demostren quina és l'única manera de fer front a aquells que pretenen retornar-nos a temps passats: la lluita decidida als carrers. La classe obrera i el jovent, els que vivim als barris humils colpejats per l'atur, la manca d'habitatge i la fam, som molt conscients de l'amenaça que suposen els feixistes i l'extrema dreta. I també sabem quins mètodes serveixen i quins no per frenar el seu avanç en els nostres barris. Les crides institucionals buides que es fan tant des del Govern central com des del Govern del Botànic, mentre s'imposa la unitat nacional i la conciliació de classes, només aconsegueixen apuntalar el Règim del 78 i donen ales a aquests grupuscles neonazis.

Combatre l'extrema dreta passa per la mobilització massiva als carrers, per defensar un programa d'esquerres i anticapitalista que posi fi, no només a la impunitat amb què compten aquests grups, sinó que també lluiti per la regularització immediata de tots els migrants i per la derogació de la llei d'estrangeria, que defensi els drets de les dones treballadores i el col·lectiu LGTBI i aconsegueixi una vida digna i lliure de tot tipus d'opressió per a tots i totes... un programa per a la transformació socialista de la societat. Lluitar contra el feixisme és lluitar contra el capitalisme. Uneix-te a Esquerra Revolucionària!

Prou impunitat per als neonazis i feixistes!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01