Les treballadores de la neteja de 85 instituts públics i altres edificis públics de l’administració valenciana, van decidir començar una vaga indefinida el dia 18 de febrer perquè l’empresa subcontractada per la Generalitat no ha pagat els seus salaris de desembre, gener, febrer i la paga extra de Nadal. A més a més, l’empresa deu encara a algunes treballadores les liquidacions del passat estiu pel contracte fix discontinu.

Aquesta pràctica de no pagar els salaris és habitual, la Generalitat ho coneix perfectament. Ja amb el Partit Popular aquesta empresa estava subcontractada i practicava el no-pagament. A l’any 2016, la Generalitat ja estava en mans del govern Botànic (PSOE, Compromís i Podem) i en comptes de municipalitzar el servei, va a tornar a treure’l a concurs i aquesta mateixa empresa el va guanyar de nou.

Des que les treballadores van començar la vaga, la Generalitat ha intentat manipular-les amb acords verbals amb els dirigents sindicals. Cap d’aquests acords s’han complert al llarg d’aquestes setmanes de negociació. En la pràctica, la Generalitat està encobrint i protegint el dret d’explotació d’aquest servei per part d’aquesta empresa privada i per a res defensa el dret d’aquestes treballadores a unes condicions de treball dignes. No es cap casualitat que aquest sigui un sector on les dones son el 90% de la plantilla i tenen salaris de 700€ i molta precarietat, moltes d’elles son acomiadades quan acaba el curs escolar i contractades de nou a l’inici. La Generalitat es diu feminista però res més lluny de la realitat: molta paraula i cap pràctica.

Des del Sindicat d’Estudiants, Lliures i Combatives i Esquerra Revolucionària ens solidaritzem amb la vaga indefinida i la lluita d’aquestes treballadores, la seua determinació i força és tot un exemple de com es defensen els drets de la classe treballadora governe qui governe. Fem una crida a que els sindicats del professorat i la federació d’AMPAS es solidaritzin i s’uneixin a aquesta lluita.

Exigim a la Generalitat Valenciana que trenque immediatament el contracte amb aquesta empresa, pague els salaris en deute i contracte a les treballadores com a personal laboral públic. També exigim que pague els dies de vaga d’aquestes treballadores, la responsabilitat de tot açò no es d’elles i per això no han de perdre el seu salari mentre defensen els seus drets. Ja n’hi ha prou que les empreses privades es beneficien dels diners i serveis públics estenent la precarietat i l’explotació!

També volem denunciar que a alguns instituts, mitjançant amenaces als estudiants, els imposen netejar el centre d’estudis a causa de la vaga. Es vergonyós que la Generalitat a través dels equips directius, faça que els estudiants boicotegin la lluita de les treballadores.

El 8 de març, les estudiants de tot el País Valencià junt a la resta de l’Estat espanyol, participarem a la vaga general feminista i farem manifestacions d’estudiants a les 12h a les tres capitals. Les treballadores de la neteja i les seues reivindicacions tindran un paper protagonista en aquestes manifestacions on marxarem unides per a exigir a la Generalitat les nostres reivindicacions.

Pel pagament dels salaris de les treballadores de la neteja ja!

Municipalització immediata del servei! Prou de regalar diners públics a empreses privades!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01