Sample Image

 

 Active Image

 

Sample Image

La treva que les direccions d'UGT i CCOO han donat a la direcció de Nissan per a buscar una solució negociada no està servint de molt. La multinacional japonesa segueix insistint en la necessitat d'una retallada de plantilla (ni més ni menys que 1.680 llocs de treball) i més mesures de" flexibilitat" per a fer viable la planta de Barcelona. Mentre les negociacions segueixen sense aturar les amenaces que pesen sobre la plantilla de Nissan, els acomiadaments es duen per davant a gran part de la plantilla de l'empresa Facility Services (Acciona) i la multinacional Johnson Controls, propietària d'Esteban Ikeda, empresa proveïdora de Nissan, presenta suspensió de pagaments.
Els treballadors d'Esteban Ikeda (una plantilla de 260 treballadors), correctament, han ocupat les instal·lacions de la fàbrica i estan lluitant per evitar el tancament de l'empresa i per que es mantinguin tots els llocs de treball. Després de la suspensió de pagaments presentada per la direcció de l'empresa es veu la maniobra de Nissan, que pretén fer el que va fer Seat amb SAS Abrera, una altra empresa proveïdora. En el cas de Seat, la mateixa empresa, després de tancar la planta que tenia a Abrera, porta a terme el mateix treball que realitzava, amb contractacions noves (i amb menys drets), dintre de les instal·lacions de Seat. Amb el tancament en les instal·lacions de la fàbrica, els treballadors d'Esteban Ikeda estan defensant el seu lloc de treball i la continuïtat de l'empresa sota el seu control, però per a això necessiten la implicació de l'administració, perquè aquesta obligui a Nissan a mantenir els contractes de producció i proporcioni el finançament necessari per a sortir endavant.
Des de les pàgines de Militant hem recollit moltes lluites obreres, i la capacitat de lluita i de sacrifici dels treballadors és una cosa sobre el que no tenim cap dubte. Els treballadors d'Esteban Ikeda estan lluitant amb determinació per defensar les seves ocupacions, però el resultat de la seva lluita també dependrà en bona mesura de la pressió que s'exerceixi per part del conjunt de la classe obrera, del nivell de pressió que es pugui exercir sobre el govern del tripartit. La consellera de Treball i el govern de Montilla, fins ara, no s'han posat clarament del costat dels treballadors, rebutjant els EREs i els acomiadaments. Al contrari, han anat maniobrant perquè els empresaris i les multinacionals se surtin amb la seva. Així que si volem que des de l'administració s'apliqui una política completament diferent a la que s'està portant a terme, una política de suport als treballadors, de defensa de tots i cadascun dels llocs de treball i de rebuig als atacs llançats pels capitalistes, no hi ha altra opció que obligar-los a fer-ho. Només amb un pla de lluita extens i contundent, amb la convocatòria d'una Vaga General a Catalunya i a tot l'Estat, podem parar-li els peus a la patronal, tirar enrere els seus plans de destrucció d'ocupació i obligar al govern de Montilla a defensar els interessos dels treballadors i no els dels capitalistes. 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01