Unificar totes les lluites amb una vaga general de 24 hores ja Després del ERE d'extinció d'ocupació de 191 treballadors dels 241 que formen la plantilla de Ceràmiques Bellavista, del grup Roca, la direcció de la multinacional catalana ha presentat un nou ERE. Aquesta vegada de suspensió temporal de 1.990 contractes de treball, afectant a les fàbriques de Gavà (Barcelona), Alcalá d'Henares (Madrid) i Alcalá de Guadaira (Sevilla). La direcció de Roca pretén que des de l’1 de març fins a finals de febrer de 2010, totes les seccions es veuran afectades per suspensions de contractes de forma rotativa entre els treballadors.

A la secció de banyeres de Gavà, per exemple, l’ERE presentat per l'empresa planteja una suspensió de 12 mesos, amb una afectació mensual rotativa d'un 66% de la plantilla (90 afectats). A la de Javas, la suspensió es preveu total per a tots els seus treballadors durant 10 mesos (75 afectats).
Està clar que aquest ERE és una volta de rosca més en la mateixa línia dels atacs llançats per l'empresa contra els treballadors en l'últim període, destruint ocupació i duent-se la producció a altres costats. A la fi de 2007 Roca comptava amb una plantilla aproximada de 2.800 treballadors i a finals de 2008 ja eren només 2.534, més de 200 menys.

És l'hora de plantar cara a aquests atacs

Els treballadors de les plantes d'Alcalá d'Henares i de Gavà ja han iniciat les mobilitzacions, amb manifestacions i concentracions a les portes de la fàbrica. També els treballadors de Ceràmiques Bellavista duen temps en lluita en defensa dels llocs de treball. No es poden acceptar els arguments de l'empresa (caiguda d'activitat, disminució de vendes...) amb els quals pretén justificar els EREs. L'empresa ha obtingut importants beneficis en l'últim període i s'ha expandit per més de cent països. I ara ens toca als treballadors fer sacrificis perquè ells mantinguin els seus beneficis?
L'objectiu de la lluita ha de ser el rebuig absolut dels EREs, també dels que són "només" de suspensió temporal de contractes, perquè hem d'entendre que si no hi ha una resposta contundent a aquest atac, aquest serà només l'avantsala de nous atacs que llavors sí, contemplaran retallades de plantilla i acomiadaments.
Les direccions sindicals amb representació en el sector del metall de Catalunya (UGT, CCOO, CGT...), i principalment CCOO i UGT, per tenir una major representació, tenen una responsabilitat molt gran davant la greu situació que s'està donant en l'ocupació industrial. No podem plantejar-nos les lluites de manera aïllada, una a una, empresa per empresa. Cal fer confluir totes les lluites en una sola, ja que té el mateix objectiu per a tots: rebutjar els expedients i defensar tots i cadascun dels llocs de treball.

PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01