Vídeos i fotos de les protestes

Avui dia 11 de febrer, estudiants de desenes d’instituts públics d’Alacant, Castelló i València hem organitzat vaga estudiantil i accions de protesta als nostres centres per denunciar la situació insostenible que vivim a l’educació pública.

La pandèmia avança, els contagis no deixen de créixer, les nostres aules estan massificades i no hi ha recursos per a combatre el virus. Malgrat aquesta realitat és innegable, la Conselleria d’Educació continua mentint descaradament prometent que “tot està bé” i criminalitzant a la joventut. Per això avui hem dit prou.

A diferents municipis, localitats i ciutats els estudiants hem alçat la nostra veu. Des de l’IES La Canal (Petrer), IES Virgen del Remedio, IES El Palmeral (Oriola), IES Jaume II a Alacant, fins a l’IES Jorge Juan, IES Maria Moliner, IES Camp de Morvedre del Port de Sagunt passant per l’IES Alto Palancia (Castelló) i molts altres, hem organitzat protestes de tot tipus: piquets informatius, concentracions al pati i a la porta del centre, hem gravat vídeos per difondre per les xarxes socials explicant la nostra lluita. “Dos pels carrers però 30 a classe”, “més inversió en l'educació” o “més educació, menys massificació” han estat algunes de les consignes que hem corejat.

Justament avui també, la Generalitat Valenciana informava de 2.911 nous casos de Covid-19 al País Valencià. Segons les seves pròpies dades, més del 60% d’aquests s’han succeït en l’àmbit educatiu. La veritat cau pel seu propi pes i ens dóna la raó.

Des del Sindicat d’Estudiants tornem a exigir al Govern del Botànic que rectifiquin aquesta política fracassada de forma immediata. S’han de prendre mesures dràstiques ja, que passin per la paralització de l’activitat lectiva, un nou confinament domiciliari per a baixar la corba i un pla de xoc a l’educació pública, per evitar una massacre encara major. Ens hi juguem molt. I per això també, insistim als sindicats de professors, de pares i mares (STEPV, CCOO, UGT, FAMPA) que és més necessari que mai convocar una vaga general educativa. Les protestes d’avui, el suport que hem rebut per part dels professors i les nostres famílies, demostren que existeix una ferma voluntat de lluita entre la comunitat educativa.

Animem a totes les i els estudiants a participar en l’assemblea del Sindicat d’Estudiants del País Valencià demà divendres 12 a les 18h on farem un balanç de la jornada d’avui i debatrem conjuntament els propers passos a seguir. Escriu-nos un WhatsApp al 685 09 84 82 i t’enviarem l’enllaç de la connexió.

Avui i sempre, la lluita és l’únic camí!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01