Ja n'hi ha prou de repressió franquista: per la república catalana del poble!

Galeria de fotografies i vídeos de les protestes

Sota el crit de Els carrers seran sempre nostres! s’han llevat avui les portes dels instituts. Amb les classes aturades, concentracions, piquets i assemblees davant dels centres d'estudi milers d'estudiants han inaugurat aquesta jornada de vaga a tota Catalunya. És el tret de sortida a la vaga de 72 hores convocada pel Sindicat d'Estudiants contra la sentència franquista del Suprem.

Aquesta és també la resposta a la brutal repressió de la policia nacional i els Mossos a la multitudinària concentració d'ahir davant de la Delegació del Govern a Barcelona. La indignació davant l'actitud del Govern ha estat molt present en aquestes protestes que demanaven la dimissió del conseller d'Interior Miquel Buch i cridaven Els mossos també són forces d'ocupació!

Amb estelades, banderes per la llibertat dels presos i cartells i pancartes fetes a mà, ens hem manifestat pels carrers propers als nostres centres d'estudi i hem cridat a la solidaritat de tots els que s’apropaven. Aplaudiments, clàxons i ‘gràcies’ eren la resposta de treballadors i ciutadans que es trobaven amb les nostres concentracions i protestes. Hem marxat pels carrers i places del cèntric barri de l’Eixample o el de Vall d’Hebron a Barcelona, Sabadell, Palafrugell i Salt (Girona), Bellpuig i Balaguer (Lleida), Cerdanyola, Badalona, ​​Alcanar i Gandesa (Tarragona)... entre moltíssims altres. Aquestes escenes s'han reproduït per ciutats, pobles i barris de tot Catalunya.

‘L'Estat reprimeix els nostres drets democràtics i el nostre centre també ho està fent’ resaven alguns cartells per denunciar l'actitud de moltes direccions dels centres d'estudi que han tractat d'evitar la vaga. Però no han pogut! A les concentracions a la porta dels instituts cridàvem La vaga és un dret i l'exercirem! Mentrestant, hem repartit fulls informatius convencent als nostres companys i companyes de no entrar a classe. ‘Amb aquestes injustícies no podem fer classe’ es podia llegir a altres pancartes.

L'ambient de força i determinació que es respirava durant totes les accions d’aquest matí ha estat equivalent al de les enormes mobilitzacions que vam protagonitzar dilluns en el moment en què vam conèixer la sentència, i a les altres protestes que hi ha hagut des d’aleshores. Ja està tot està preparat per dijous, dia en què desbordarem els carrers a les manifestacions estudiantils que hem convocat a les 12h. Demà, el jovent omplirà de nou els carrers i divendres paralitzarem tota Catalunya en confluència amb els treballadors i treballadors.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01