Galeria de fotos i vídeos de la manifestació del 12F

El 12 de febrer un milió de persones vam abarrotar el centre de Madrid defensant la sanitat pública. Aquesta demostració de força, organitzada des de baix gràcies a l'esforç i determinació de centenars d'activistes i col·lectius dels barris, ha colpejat tan durament el PP i Ayuso que estan recorrent a mesures desesperades com intentar prohibir pancartes o cartells en els centres de salut.

Estendre la vaga a tota la sanitat pública

Després de la massiva manifestació del 12 i més de tres mesos de vaga indefinida de les i els metges d'ambulatoris, els sindicats AMYTS i AFEM van convocar vaga l'1 i 2 al personal mèdic dels hospitals públics, amb un seguiment del 70%, malgrat els serveis mínims abusius del 35%. A més, el personal dels SUAP i SAR, urgències extrahospitalàries, segueixen en vaga indefinida, i el del SUMMA 112, que atén les trucades del 061, ha començat vaga indefinida els dilluns i dissabtes contra el seu trasllat al Zendal i per condicions laborals dignes.

L'extensió de la vaga a tota la sanitat pública és un clam però els dirigents de CCOO, UGT i SATSE, presents en la Taula Sectorial, boicotegen obertament la lluita. Després de negar-se tot aquest temps a convocar una sola jornada de vaga, van signar amb la Conselleria un penós acord del qual van haver de desdir-se per la pressió des de baix. I un dia abans d'iniciar-se la vaga de metges als hospitals van publicar un comunicat, després de reunir-se amb el Conseller, rentant-li la cara i felicitant-se per la seva disposició a negociar. Un altre baló d'oxigen per a Ayuso intentant desactivar les vagues.

Els sindicats combatius de classe amb presència a la sanitat pública, MATS, SUMMAT, AME, AFEM i CGT han de cridar ja a la vaga a infermeres, zeladors, personal de neteja, administratius... Això tindria un impacte brutal, acorralant encara més Díaz Ayuso.

Podem derrotar Ayuso! Per una vaga general dels serveis públics

La batalla per la sanitat pública a Madrid demostra novament que la classe treballadora, malgrat les dificultats, des de baix, autoorganitzant-se i mitjançant l'acció directa pot impulsar la lluita més enllà del que aquesta esquerra acomodada al sistema pretén. El PSOE madrileny, que no va jugar cap paper en la mobilització del 12, ha demanat que “sigui l'última manifestació d'aquest tipus”, plantejant un gran Pacte per la Salut amb totes les forces polítiques, inclòs el PP.

L'experiència està demostrant què serveix i què no per a derrotar Ayuso. Uns mesos de mobilització als carrers han aconseguit més que totes les negociacions i picabaralles parlamentàries en quatre anys, podent fins i tot arrabassar al PP la presidència autonòmica. Però només s'aconseguirà sostenint sense treva la mobilització. El PSOE i alguns dels seus aliats no volen perquè els col·locarà, si arriben al govern regional, davant les exigències del moviment de masses, quan també són molt responsables de la privatització i retallades a la sanitat pública.

Per això una vaga general dels serveis públics a la CAM està més que justificada: animaria la batalla que ja estan donant les i els sanitaris i estendria la lluita a la resta de treballadores de la sanitat, l'educació, els serveis socials, el transport públic... sent la millor estratègia per a vèncer Ayuso.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01