El secretari general de la UGT, Pepe Álvarez, ha plantejat que qualsevol persona que rebutgi una feina hauria de perdre la prestació per desocupació o, si escau, l'ingrés mínim vital (IMV).

També ha dit que aquesta posició per part seva “no és normal”. I en això té raó, no és gaire normal que un dirigent sindical, que hauria de defensar els drets dels treballadors i dels més explotats, faci justament el contrari: ser un portaveu de la patronal. La seva posició, però, no és cap novetat. És el que cada dia escoltem de boca dels capitalistes, de la dreta o dels buròcrates de la Unió Europea.

És la que va servir, entre altres, a Aznar per retallar l'assegurança de desocupació, i que els aturats veiessin minvada seriosament la seva prestació quan n'haguessin consumit la meitat. És al que ens tenen acostumats tots aquests empresaris explotadors sense escrúpols, als quals els mitjans de comunicació donen tant de bombo, que es queixen que no poden contractar cambreres, netejadores, o jornaleres per culpa de la desocupació o de l'IMV, i no perquè ofereixin salaris de misèria per jornades maratonianes. En definitiva, és la posició de tots aquells que ataquen la sanitat i l'educació pública o que plantegen retallar les pensions al·legant que el sistema és insostenible.

Però aquestes declaracions lamentables no s'han quedat aquí. Álvarez les ha vinculat amb la immigració, en un marcat to racista i xenòfob al pur estil del Vox. Com si el problema de l’atur o dels baixos salaris fos culpa dels nostres germans immigrants, l'únic delicte dels quals és tractar de buscar un futur més digne per a ells i les seves famílies, on puguin menjar i no hagin de patir la guerra i la barbàrie . Per cert com van fer les nostres àvies i avis quan la fam colpejava milions de famílies a la postguerra.

Però si ho pensem bé, aquestes declaracions de Pepe Álvarez són plenament coherents amb la deriva d'aquests buròcrates sindicals, que no només han assumit la lògica del sistema i han renunciat a la lluita, sinó que s'han garantit grans prebendes i privilegis, i fins i tot, fabulosos negocis.

Així ho posa en evidència l’últim cas de corrupció que ha saltat a la UGT Madrid, amb un desfalc, per ara, de 4 milions d’euros. Un més, com el cas dels ERO d'Andalusia, com els diversos escàndols sorgits arran dels cursos de formació, una font molt lucrativa de negocis per a la burocràcia sindical, o com els fons de pensions privats on estan plenament involucrats.

Les seves condicions de vida no són les condicions de vida de la classe treballadora, no pateixen com nosaltres patim, ni han de lidiar amb l'atroç inflació que està ofegant milions de famílies obreres. I per això no tenen cap objecció a signar pujades salarials de misèria, enfonsant-nos una mica més en la pobresa, o una reforma de les pensions que ens obliga ara a treballar fins als 67 anys.

I per això, com a bons lloctinents de la patronal i el gran capital en el moviment obrer, es fan servir a fons per intentar frenar qualsevol lluita, qualsevol conflicte, qualsevol batalla seriosa de la classe obrera. Així ho hem vist recentment a l'exemplar vaga d'Inditex, però el mateix ha passat al metall de Cadis, a Mercedes Benz a Vitòria o amb les treballadores del SAD.

Aquestes xafogoses declaracions són un reflex de com ha arribat de lluny la degeneració d'aquests buròcrates acomodats. I per això és més important que mai aixecar una alternativa sindical combativa, de classe, i internacionalista, que confronti amb la patronal, amb el capitalisme i amb aquesta burocràcia sindical només preocupada per salvar els seus privilegis.


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

bannerafiliacion2 01