Cornellà, a 12 de gener de 2008

Des del passat dimarts 8 de gener les treballadores i treballadors de SELSA, l’empresa de neteja en escoles i locals municipals, estan en vaga indefinida per reivindicar un pacte de millora amb l’empresa que signifiqui una reducció de jornada a 35 hores i un augment salarial (5% i plus de claus) per fer front a la pèrdua de poder adquisitiu. La vaga fins el moment és un éxit rotund entre els més de 100 treballadors i treballadores.

Las de la limpieza – Rozamos la pobreza
Con lo que cobramos – A finales no llegamos

Aquesta és una de les consignes que les treballadores criden a viva veu en les concentracions i manifestacions per Cornellà. El salari base d’una treballadora escassament supera els 700€. Es pot viure amb aquests salaris de misèria? Rotundament NO. Les reivindicacions de la plantilla de SELSA són justes i legítimes, i els treballadors, joves, estudiants i jubilats de Cornellà hem de donar-lis tot el nostre suport i solidaritat.

L’empresa SELSA, propietat de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) de la multimilionària Esther Koplowitz, està tancada en banda, negant-se a atendre les reivindicacions de la plantilla. Després de dos jornades de vaga al novembre, i altres dos jornades de vaga al desembre, l’empresa no ha ofert res. El responsable de la vaga és l’empresa, amb la seva actitud de menyspreu a les treballadores. Diuen que no tenen diners per complir aquestes reclamacions, però això és mentida: en el 2007 els beneficis de FCC van ser de 1.000 milions d’euros! En el 2007 van augmentar un 50% respecte l’any anterior.

L’empresa i l’Administració (municipal i Generalitat) estan responent a l’èxit de la vaga amb la repressió. L’empresa ha expedientat al comité d’empresa. Aquesta és la seva democràcia! Els treballadors tenim dret a vaga... mentre no l’exercim! A més a més, varies treballadores han sigut multades, i les manifestacions que sol·licita el comité d’empresa són prohibides en el recorregut i obstaculitzades.

L’Ajuntament de Cornellà, governat per l’esquerra, hauria de recolzar a les treballadores enfront l’empresa. Però en lloc d’això, el que està fent és no escoltar els reclams de les treballadores, posicionant-se del costat de l’empresa. El que hauria de fer l’Ajuntament en primer lloc és obligar a l’empresa a que compleixi les reivindicacions, i en segon lloc hauria de remunicipalitzar el servei de neteja. Posar en mans d’empreses privades els serveis públics (educació, sanitat, neteja,...) només aconsegueix empitjorar les condicions laborals dels treballadors i precaritzar el servei que ofereixen, per tal d’obtenir major beneficis empresarials. L’empresa de neteja hauria de ser municipal: millors condicions laborals i salarials i millor servei per la població de Cornellà.

SOLIDARITAT AMB LA LLUITA DE LES TREBALLADORES DE SELSA
PER LA REMUNICIPALITZACIÓ DEL SERVEI DE NETEJA

 

 

 

A la atención de SELSA - FCC

Fax: 932.231.172

A la atención del Alcalde de Cornellà, Antonio Balmón

Fax: 934.743.050

Email: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Esta dirección de correo electrónico está protegida contra los robots de spam, necesitas tener Javascript activado para poder verla

Copia al fax 933 248 325  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Esta dirección de correo electrónico está protegida contra los robots de spam, necesitas tener Javascript activado para poder verla

 

RESOLUCIÓN

Los abajo firmantes hemos sido informados de la lucha que la plantilla de SELSA, la empresa de limpieza de colegios y locales municipales de Cornellà, está llevando a cabo, en huelga indefinida desde el 8 de enero. Queremos manifestar:

  1. Las reivindicaciones de las trabajadoras del plan de majora, son justas y legítimas, y manifestamos todo nuestro apoyo y solidaridad.Nuestro rechazo frontal a las sanciones y despidos a los que la empresa está recurriendo para doblegar la lucha de las trabajadoras. La represión de la empresa es una muestra de su impotencia ante el éxito de la huelga.
  2. El Ayuntamiento, governado por la izquierda, deberia estar de lado de los trabajadores y trabajadoras. Es indignante que en lugar de eso, se haya posicionado del lado de la empresa, criminalizando y desprestigiando su lucha, y contratando a empresas esquirolas, vulnerando así el derecho a huelga.
  3. Por todas estas razones exigimos a la empresa y al Ayuntamiento de Cornellà que retiren todas las sanciones, multas y despidos, y que cumplan las reivindicaciones que la plantilla está reivindicando a través de esta lucha ejemplar.

SOLIDARIDAD CON LAS TRABAJADORAS EN LUCHA DE SELSA

POR LA VICTORIA DE LA LUCHA DE SELSA

BASTA DE REPRESIÓN SINDICAL

NI UN DESPIDO EN SELSA

Firmado

 

............., a ....... de enero de 2008


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01