Aquest dijous ha tingut lloc enfront del CAP de Sant Salvador, barri obrer del polígon nord de la Petroquímica, una concentració i assemblea de 500 veïns contra el tancament del servei d'urgències nocturn i contra totes les retallades sanitàries i socials que estem patint els treballadors. El tancament de les urgències a Sant Salvador és particularment greu, no només perquè s'uneix al tancament de 4 dependències més en altres zones de la demarcació i això col·lapsarà els hospitals de Tarragona, sinó perquè aquest és un barri situat a sis quilòmetres del centre de la ciutat, la qual cosa obligarà a les persones de major edat i a les persones sense vehicle a pagar un taxi quan necessitin atenció mèdica nocturna.

L'acte convocat per la "Plataforma en defensa dels serveis públics" i el moviment 15-M es va iniciar amb la intervenció de treballadors del sector sanitari que van explicar totes les retallades plantejades per la Generalitat en els centres de salut i en Hospitals com el Joan XXIII, on s'han suprimit llits, tancat quiròfans i retallat personal. En l'acte van participar també treballadors del sector d'emergències mèdiques recollint signatures contra la supressió de 935 hores diàries d'ambulàncies, que suposarà un cop considerable en el servei i una reducció de personal propera als 500 operaris. De fet aquests treballadors avui complien el seu segon dia de vaga contra les retallades i a partir del dimarts faran un atur indefinit.

Després de les intervencions dels membres de la Plataforma i de l'acampada 15-M diversos veïns van prendre la paraula per denunciar la injustícia de totes les retallades i la vergonya dels dirigents polítics que governen només al servei dels rics. Altres intervencions van assenyalar que era fonamental ampliar la mobilització social per parar els atacs, fer assemblees a les fàbriques i parar el país amb una vaga general que augmenti la pressió i contribueixi a crear un clima d'explosió social que obligui a la Generalitat i govern de l'estat a fer marxa enrere en la seva política. Totes les intervencions que van plantejar donar continuïtat a la lluita i fer-la cada vegada més gran van rebre un aplaudiment ampli de l'assemblea.

La concentració va acabar amb una crida a tots els veïns de recolzar les concentracions que tindran lloc la setmana vinent a Bonavista i en el CAP Muralles. Les dues concentracions seran a les 20 hores, en el CAP Muralles el dia 26 i a Bonavista el dia 28.

La lluita continua! Tots a les concentracions de protesta!

Cal parar els atacs, parant el país! Els sindicats han de convocar una vaga general en coordinació amb el 15-M i el moviment veïnal!