COMSA, còmplice del règim genocida de Netanyahu. Prou fer negocis amb l'ocupació sionista!

Des de la secció sindical d’FTC-IAC i el Comitè d'Empresa de Comsa Service Tarragona volem manifestar la nostra solidaritat amb el poble palestí davant la massacre que estan sofrint per part de l'Estat sionista i del govern neofeixista de Netanyahu. Una massacre que seria impossible sense la complicitat tant dels EUA com de la UE i del govern de Pedro Sánchez que, malgrat vessar llàgrimes de cocodril, manté totes les relacions econòmiques, diplomàtiques i militars amb l'Estat d'Israel.

Unes relacions de les quals se’n beneficien, i amb les quals s'enriqueixen, nombroses empreses espanyoles, com COMSA, en la qual treballem i exercim com a delegats sindicals, i que volem denunciar amb la major de les contundències. El 2022, COMSA va obtenir contractes del govern colonialista de Netanyahu per valor de prop de 300 milions d'euros. Una xifra àmpliament superada a la fi d'enguany quan, ja enmig de l'ofensiva genocida sobre Gaza, van obtenir un nou contracte per valor de 2.200 milions d'euros per a la construcció d'una línia de tramvia que connectarà Jerusalem amb l'assentament colonial i il·legal de Gilo. Un assentament, com tots els que existeixen a Cisjordània, portat endavant il·legalment per l'Estat d'Israel i colons ultraortodoxos d'extrema dreta, armats fins a les dents, mitjançant l'expulsió, assassinat i espoliació de la població palestina, generant un règim colonial d'apartheid que no té equivalent en el món.

Aquest negoci de la multinacional catalana COMSA ha estat durament criticat fins i tot per Amnistia Internacional en considerar que legitima i consolida l'ocupació il·legal del territori palestí. El 2017 el Consell dels Drets Humans de l'ONU va declarar il·legal el projecte per violar diverses de les seves resolucions, i algunes empreses fins i tot van descartar acudir al concurs públic impulsat pel govern de Netanyahu. Però COMSA no va veure això com un problema sinó com una nova oportunitat de negoci. Al cap i a la fi, els negocis són negocis!

Aquest tipus de negocis, i molts altres d'empreses espanyoles amb Israel com ACS de Florentino Pérez, Indra –amb participació en el seu accionariat del Govern espanyol–, Sacyr, CAF, FCC, Typsa, Ossa, Terratest..., són els que estan darrere de què el govern de Pedro Sánchez i el seu soci Sumar no prenguin mesures concretes contra Israel més enllà de les paraules i els discursos lacrimògens buits. Grans negocis que suposen 2.170 milions d'euros en exportacions, i que inclouen 9,3 milions d'euros en armes i components per a muntar els míssils Spike, amb els quals l'exèrcit d'Israel bombardeja hospitals i escoles, assassinant milers de nens i nenes, dones i treballadors palestins.

Per tot això, des d’FTC-IAC i el Comitè d'empresa de COMSA alcem la veu, contra COMSA, que a més d'explotar-nos a nosaltres i precaritzar les nostres condicions de treball dia a dia, no dubten a fer negocis amb genocides com Netanyahu. I també l’alcem contra el nostre propi govern i el Govern de la Generalitat, que permeten que continuïn aquests lucratius negocis sense importar el que ocorri amb el poble palestí.

Per a parar aquest genocidi només podem comptar amb les nostres pròpies forces, amb la solidaritat internacionalista de classe dels treballadors i treballadores de l'Estat espanyol, d'Europa, dels EUA i dels països àrabs. Una solidaritat que estem veient a Gran Bretanya i els EUA amb el bloqueig d'empreses o de ports que subministren material bèl·lic a Israel, amb declaracions com la dels sindicats belgues o el sindicat d'estibadors de Barcelona negant-se a carregar i transportar qualsevol material militar amb destinació a Israel, o les dels treballadors de Navantia Ferrol, de CAF a Beasain (Gipuzkoa), o dels bombers de Saragossa denunciant el règim sionista i a tots els seus còmplices. Si ara Biden, Borrell o Pedro Sánchez demanen cínicament a Israel una mica de contenció és justament per això, perquè milions de treballadors estem mobilitzant-nos i alçant la nostra veu contra la barbàrie desfermada a Gaza i Cisjordània.

Per això mateix, els sindicats de classe, hem de fer un pas al capdavant per a organitzar la resistència contra el genocidi plantejant accions i assemblees en els nostres centres de treball, aturades, i la necessitat d'impulsar fins i tot la vaga general com a eina per a ajudar les nostres germanes i germans palestins. Una realitat a la qual semblen ser aliens els dirigents de CCOO i UGT que mantenen silenci, quan no fan costat obertament al règim genocida d'Israel, com va fer el Secretari general d'UGT Pepe Álvarez en la seva visita a l'ambaixadora d'Israel, negant-se a impulsar una campanya seriosa en les empreses i centres de treball contra el genocidi al qual estem assistint en viu i en directe.

Hem d'organitzar-nos i coordinar-nos i impulsar noves accions. L'onada de solidaritat a tot el món amb el poble palestí demostra que tenim força, i molta!, per a frenar a aquests feixistes i els seus socis imperialistes. No podem mirar cap a una altra banda!

Alto al genocidi!

Visca la lluita del poble palestí!


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01