A BAIX LA DICTADURA DELS MUL·LÀS!!
El frau electoral a les eleccions presidencials d'Iran, el passat 12 de juny, ha desfermat als carrers una impressionant onada de mobilitzacions mostrant l'enorme descontentament de la població iraniana contra la dictadura fonamentalista. L'odi de la majoria de la població, acumulat durant anys del règim reaccionari i despòtic d'Ahmadinejad, ha esclatat en un autèntic moviment revolucionari de les masses.
El debat presidencial entre el candidat reformista Mousavi i Ahmadinejad va fer que milions de joves i treballadors expressessin els seus desigs de canvi en aquestes eleccions històriques en les quals, segons dades oficials del propi règim, més del 80% de la població, més de 40 milions de persones, van acudir a les urnes. Aquesta enorme participació indicava la victòria de Mousavi, tanmateix ràpidament es va anunciar la "flamant" victòria electoral de Mahmoud Ahmadinejad per un 62,63%, davant un 33,75% de Mousavi. L'anunci del resultat electoral es va realitzar fins i tot abans que hagués donat temps a recomptar els vots!

El frau electoral massiu ha desencadenat un verdader moviment revolucionari de masses, que reflecteix un malestar molt més profund. L'opressió cap a les dones i la joventut, l'esclafament dels drets democràtics més bàsics, els assassinats a sindicalistes, la caiguda en els nivells de vida, la desocupació, la inflació galopant, les privatitzacions, els retalls de subsidis, la falta d'habitatge, etc. són el que hi ha darrere d'aquest moviment de masses.

Els governs occidentals han demostrat la seva absoluta hipocresia amb la lluita del poble d’Iran. Preparats per a una nova fase de negociacions amb els Mul·làs fonamentalistes, el govern d'Obama i els responsables de la UE s'han limitat a observar cínicament com les forces repressives del règim massacren a la població innocent. Els imperialistes estan terroritzats pels efectes que un moviment de masses a l'Iran pot desencadenar a tot Orient Mitjà, desafiant els seus interessos imperialistes a la zona.

Davant de l'heroica lluita dels nostres germans i germanes a l'Iran, el Sindicat d'Estudiants volem manifestar:

. La nostra més enèrgica denúncia a l'actitud hipòcrita i demagògica dels governs occidentals sobre la falta de drets humans a l'Iran. En els últims anys milers de sindicalistes han estat assassinats i reprimits, sense que això hagi estat motiu de preocupació per a aquests mateixos governs. El seu únic interès a la zona és evitar qualsevol moviment revolucionari de masses que posi en perill els interessos capitalistes i desencadeni un moviment revolucionari a tot l’Orient Mitjà.
. La nostra solidaritat amb els estudiants iranians, que estan jugant un paper d'avantguarda en aquestes mobilitzacions i han estat objecte de la furiosa repressió del règim, com va succeir diumenge passat 14 de juny, quan les forces de seguretat van assassinar set joves en l'assalt brutal als dormitoris dels estudiants de la Universitat de Teheran, la qual cosa ja ha provocat la dimissió de 120 professors en senyal de protesta.
. Mostrem la nostra confiança més absoluta i el nostre suport a la classe obrera iraniana que en els últims dies ha entrat en escena amb força. Així ho han demostrat els treballadors de la fàbrica d'automòbils de Khodro, la major de tot l’Orient Mitjà, amb gairebé 10.000 treballadors, que han anat a la vaga en suport del moviment revolucionari de la població. El passat dijous 18 també el sindicat de conductors d'autobusos de Vahed va publicar una declaració reconeixent que cap dels candidats presidencials no recolzava els interessos de la classe obrera de l'Iran, i recolzant el moviment de masses.
. Saludem amb entusiasme el genuí moviment revolucionari de treballadors, estudiants i dones iranianes i com a revolucionaris oferim tot el nostre ajut i suport al moviment de masses a l'Iran. Cridem a tots els estudiants i a les organitzacions sindicals i polítiques d'esquerres a l'Estat espanyol a impulsar mobilitzacions de solidaritat amb la lluita de poble de l'Iran i contra la dictadura fonamentalista. El Sindicat d'Estudiants, junt amb el Corrent Marxista El Militante, organitzarà un piquet en suport a la lluita del poble de l'Iran el pròxim dissabte 4 de juliol davant de l'ambaixada de l'Iran a Madrid.

Per a milions d'iranians ja no es tracta de reformar el règim reaccionari del fonamentalisme, sinó d'acabar amb ell definitivament. Recolzem la lluita del poble iranià pels drets democràtics, la llibertat d'expressió, organització i premsa; per la llibertat sindical i el dret de vaga; per l'augment general dels salaris. Aquest és el camí a seguir, estudiants i treballadors són els verdaders protagonistes del moviment desencadenat a l'Iran, desafiant les amenaces de repressió del règim. Aquesta és la base per donar un pas més i impulsar la vaga general, fins a aconseguir imposar una Assemblea Constituent Revolucionària que ha de ser organitzada pels treballadors, els joves, els camperols i tots els oprimits del país.
ABAIX LA DICTADURA DELS MUL·LÀS!
CAL PREPARAR LA VAGA GENERAL!
SOLIDARITAT AMB LA LLUITA DELS JOVES I TREBALLADORS IRANIANS!
 dijous, 25 de juny de 2009