Carta blanca al sionisme per continuar amb la matança

La Cort Penal Internacional de Justícia ha comunicat la seva decisió sobre la demanda interposada per Sud-àfrica i les mesures cautelars que demanava contra el genocidi perpetrat per l'Estat d'Israel. I una vegada més la decepció és majúscula. El tribunal no veu que hi hagi genocidi, ni exigeix un alto el foc, ni condemna el Govern de Netanyahu.

Una altra vegada un organisme patrocinat per l'imperialisme occidental tanca els ulls davant l'assassinat de milers de nens, dones i homes innocents a Gaza i fica al llot la paraula "justícia". Que el relator de l'ONU per als territoris ocupats afirmi que Gaza s'ha convertit en inhabitable, o que el 80% de la població estigui a la vora de la fam, que les infraestructures sanitàries hagin estat destruïdes completament, i que aquest horror sigui producte d'una intervenció militar assassina, és vist per l'alt Tribunal com el dret legítim d'Israel a defensar-se.

Les reaccions a aquesta decisió han estat clamoroses. D'una banda, un exultant Netanyahu celebrava la resolució i es jactava una vegada més que no hi ha cap genocidi i que la Cort Penal donarà suport al seu "dret a la defensa" per continuar "la seva guerra justa" contra el terrorisme. Per suposat, milers de palestins a Gaza i Cisjordània han reaccionat amb ràbia i indignació davant d'aquesta nova punyalada per l'esquena, com milions de persones a tot el món.

I aquí, a l'Estat espanyol, els components del Govern, i especialment els i les ministres de Sumar, d'Esquerra Unida i del PCE, es llancen a embellir la resolució del tribunal per intentar enganyar l'opinió pública. Parlen de "decisió valenta" i d'un pas endavant. I ho fan així perquè és la millor manera també d'encobrir la seva política còmplice i col·laboracionista amb l'imperialisme nord-americà i europeu, que són els autèntics patrocinadors del sionisme des de fa dècades.

Els tripijocs tramposos de la Cort Penal són vergonyosos. Després de més de 100 dies de destrucció de Gaza, afirma que seguirà examinant si hi pot haver crims de guerra i genocidi, ¡com si no fos evident!, ¡com si els sionistes ho ocultessin!, ¡com si no ho estiguéssim veient en viu i en directe a través de les televisions i les xarxes socials!

I per mofa dels assassinats, dels refugiats expulsats de les seves cases i dels que ho han perdut tot, planteja que Israel ha de prendre mesures per protegir els palestins i permetre l'entrada d'ajuda humanitària.

Per rematar, dona el termini d'un mes al Govern sionista per informar sobre com van les coses i li demana ¡que conservi les proves dels crims! Sincerament, estem davant la Cort Internacional de la Injustícia rient la cara d'un poble martiritzat. És d'un cinisme menyspreable i inhumà.

Així que els que estan cometent aquest genocidi, i que el seguiran cometent durant el mes de termini que els ha donat el Tribunal, han de prendre mesures per no cometre'l i custodiar les proves incriminatòries que demostren que l’han estat cometent. Ens imaginem que s'hagués demanat això a Hitler, Goebbels o Heydrich, mentre planificaven la solució final? Grotesc però cert.

Aquest Tribunal ha tornat a mostrar qui són els seus amos i en què consisteix la justícia humanitària internacional. I si actua amb aquesta complaença amb Israel és perquè mai van actuar quan EUA, amb Clinton, Bush o Obama, arrasava Iugoslàvia, Irak, Afganistan, Líbia o Síria, o quan ho han fet Gran Bretanya i les potències europees.

Això sí, quan els "criminals" són enemics dels seus amos occidentals, com va ocórrer amb Milosevic, o ara amb Putin, el Tribunal actua amb celeritat i veu crims de guerra arreu. Un doble raser que obvia EUA, qui no va dubtar a utilitzar armes atòmiques esborrant dues ciutats japoneses del mapa, i les intervencions imperialistes del qual, i les dels seus aliats europeus, han causat milions de morts, ferits i desplaçats.

La completa farsa de l'anomenada justícia internacional no es pot posar més en evidència.

Al mateix temps que es coneixia aquesta resolució, l'ONU ha acomiadat diversos dels seus treballadors palestins per la seva suposada implicació en els atacs de Hamàs, segons informació subministrada per Israel. Immediatament EUA ha suspès el seu finançament a la UNWRA, l'agència de refugiats de l'ONU, en un moment de màxima necessitat en què dos milions de palestins s'enfronten a la fam i a una apocalipsi humanitària.

L'experiència està sent molt dura però deixa una lliçó molt clara. El poble palestí només compta amb un aliat fiable i que ha donat mostres del seu suport i solidaritat conseqüent: la classe obrera i el jovent del món, que s'ha mobilitzat per milions contra el genocidi sionista i per la llibertat de Palestina.

 


PERIÒDIC D'ESQUERRA REVOLUCIONÀRIA

lenin

banner ffe

bannerafiliacion2 01